Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ.

Δήλωση Αλέκας Παπαρήγας, Τρίτη 31 Ιουλίου 2012



«Είμαστε αποφασισμένοι, στηρίζοντας κινητοποιήσεις απ' τα κάτω, αλλά και με ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη βουλή, να διεκδικήσουμε την άμεση χρηματοδότηση των Καποδιστριακών δήμων. Γιατί αν δεν υλοποιηθεί έστω και αυτό το ελάχιστο που έχει μπει στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, τότε ο κίνδυνος πραγματικά κατάρρευσης των όποιων υπηρεσιών προσφέρουν οι δήμοι, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, θα είναι άμεσος, καταλυτικός σε συνθήκες που η φτώχεια μεγαλώνει και τα νέα μέτρα θα δημιουργήσουν μάζες νεόπτωχων.
Θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο έχει πολύ μεγάλη σημασία και με τη δράση των τοπικών αρχών, της τοπικής διοίκησης, να στηριχθούν δομές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Είτε αυτά είναι Κέντρα Υγείας, είτε δομές που έχει ο ίδιος ο δήμος, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικοί σταθμοί, η λειτουργία των σχολικών κτηρίων και ιδιαίτερα η θέρμανση, ό, τι εν πάση περιπτώσει τοπικές ή κρατικές δομές υπάρχουν, πρέπει να στηριχθούν πριν απ' όλα με την κρατική χρηματοδότηση και δεν μπορεί αυτά να στηρίζονται στην ατομική εθελοντική πρωτοβουλία.
Στο κάτω - κάτω ο ατομικός εθελοντισμός μπορεί να έχει μία συνεισφορά μόνο όταν αυτά στηρίζονται με προσωπικό που απασχολείται και αμείβεται σωστά και καλά και οι δραστηριότητες πρέπει να αγκαλιάσουν σήμερα πολύ περισσότερο αριθμό οικογενειών, παιδιών, ηλικιωμένων απ' ότι γίνονταν μέχρι τώρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: