Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ στην Αχαία - Μαζικές συγκεντρώσεις σε Κρήνη και Πάτρα



Συνεχίζονται σε όλη την Αχαΐα οι περιοδείες και οι ομιλίες στελεχών του ΚΚΕ.
Την Παρασκευή 1/6, ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μίλησε σε μεγάλη μαζική συγκέντρωση στην Κρήνη. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση, την επόμενη μέρα ο λαός πρέπει να έχει δύναμη για να μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Για να γίνει πιο ισχυρό το ταξικό κίνημα που θα τους βάλει εμπόδια, για να γίνει ισχυρό το λαϊκό αντίβαρο για την αντεπίθεση. Να ανατρέψουν στην κάλπη στημένα σκηνικά, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά. Με το ΚΚΕ μπροστά!».
Την ίδια ώρα ο Κ.Πελετίδης, μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ, μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Μαρούδα της Πάτρας. Μεταξύ άλλων δήλωσε μετά τη συγκέντρωση:
«Δε μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε η ΝΔ. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ δε δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι να δίνει ορισμένες παροχές-ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχειας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Τα προ κρίσης προγράμματα του ΠΑΣΟΚ «ξεσκόνισε» ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ακόμα και την ελάχιστη ανακούφιση από τις συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της κρίσης.
Μέσα από μια συρραφή προτάσεων που προσκρούουν στο πλαίσιο που διαμορφώνει η ενσωμάτωση της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έγινε σαφές ότι το κυβερνητικό του πρόγραμμα επιφυλάσσει για το λαό ψίχουλα κυριολεκτικά, εάν και εφόσον επέλθει η ...ανάπτυξη! «Άνθρακες» για το λαό, γενναιοδωρία για τους επιχειρηματίες.
Ξεπερνώντας κάθε όριο κοροϊδίας και δημαγωγίας τύπου ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε τη διαχείριση του καπιταλισμού από τον ίδιο σαν βήμα προς το... σοσιαλισμό (!) και ζήτησε«λαϊκή συμμαχία», δηλαδή ταξική συνεργασία, για να διαχειριστούν από κοινού κυβέρνηση και λαός τις υποθέσεις της Ευρωένωσης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων».

ΠΗΓΗ-WWW.PELOP.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: