Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα ( Π.Α.ΜΕ )



ΠΑΜΕ
Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τις βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησαν χτες Παρασκευή η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα για τις καθημερινές βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Στο υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:
«Καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις οργανωμένων ομάδων ή ατόμων σε μετανάστες, ανεξαρτήτου ηλικίας και προέλευσης. Τα περιστατικά, στη μεγάλη πλειοψηφία, προκαλούνται από δυνάμεις της Χρυσής Αυγής. (Το δηλώνουν μόνοι τους). Από τις επιθέσεις δε γλιτώνουν εργαζόμενοι που περιμένουν τη συγκοινωνία για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε ακόμη και ανήλικοι μαθητές. Μοναδικό αμάρτημα το χρώμα και η θρησκεία τους.
Οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη κάνουν τα στραβά μάτια και σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη και όταν τα επεισόδια ξετυλίγονται στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια τους. Με τον αέρα της κάλυψης από τις οδηγίες και τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου καλύπτουν τα ρατσιστικά φαινόμενα.
Οι χιλιάδες μετανάστες, "δέσμιοι" του φόβου της σύλληψης, της φυλάκισης, της απέλασης, των ρατσιστικών επιθέσεων, της απόλυσης, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί, βιώνουν ταυτόχρονα και την πιο άγρια εκμετάλλευση, τις επιθέσεις σε βάρος τους από δυνάμεις της κρατικής καταστολής και από φασιστικές - ρατσιστικές ομάδες. Εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αναγκάζονται να διαμένουν σε χώρους ακατάλληλους ακόμη και για να σταβλίζονται ζώα.
Εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που ο ιμπεριαλισμός τους επιβάλλει, στρέφονται στα διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα για να "εξασφαλίσουν" την έξοδο από την Ελλάδα, με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στους κάθε λογής διακινητές που κερδίζουν στην πλάτη τους.
Απαιτούμε την προστασία της σωματικής και ψυχικής τους ακεραιότητας. Είναι ανθρώπινες υπάρξεις και πρέπει να προστατεύονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
Το ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για εκεί όπου είχαν εξαρχής προορισμό, δε δικαιολογεί κανέναν να παίζει το ρόλο του εξολοθρευτή μεταναστών.
Το ΠΑΜΕ έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που είναι:
-- Δημιουργία χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών με όρους υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρέπειας, στήριξης και φυσικά όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και κράτησης.
-- Χορήγηση ασύλου ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.
-- Παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό "Δουβλίνο 2".
-- Νομιμοποίηση σε όσους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
-- Σταμάτημα των νέων μέτρων καταστολής μεταναστών στα σύνορα και της ανάθεσης μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
-- Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης που βιώνει την πιο βαθιά εκμετάλλευση. Η αγωνία τους για επιβίωση πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα για τα δικαιώματα της τάξης μας».
Νέες επιθέσεις έγιναν χτες
Αλλες δυο αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρια σε βάρος μεταναστών μέσα σε λίγες μέρες έγιναν χτες, αυτή τη φορά στον Ν. Κόσμο. Ενας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον «Ευαγγελισμό». Τα στοιχεία παραπέμπουν σε οργανωμένη επίθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλα, φορούσαν κράνη ή κουκούλες, ενώ τα περιστατικά συνέβησαν σε διάστημα 20 λεπτών και σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο.
Συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι δράστες επιτέθηκαν, στη συμβολή των οδών Κριναγόρου και Δημόνακτος, κατά μετανάστη από την Αλβανία. Το μαχαίρι διαπέρασε το σώμα του από την πλάτη μέχρι το ύψος του στέρνου. Το θύμα κατάφερε να φτάσει σε είσοδο πολυκατοικίας στον Αγ. Σώστη και να ζητήσει βοήθεια. Είκοσι λεπτά αργότερα, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε δυο μετανάστες από την Πολωνία στη διασταύρωση της Καλλιρρόης με τη Βουλιαγμένης. Οι αλλοδαποί έπεσαν αιμόφυρτοι στο πεζοδρόμιο. Τα θύματα των επιθέσεων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύονται.
Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Ανακοίνωση καταδίκης των επιθέσεων των τελευταίων ημερών έβγαλε και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σοβαρές ευθύνες φέρνει η διοίκηση της Αστυνομίας και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της, για το γεγονός ότι τα αστυνομικά όργανα ανέχονται, και κάποιες φορές ενθαρρύνουν μάλιστα, τέτοιες επιθέσεις.
Η κύρια πολιτική ευθύνη, ωστόσο, βαρύνει τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Είναι αυτοί που, αξιοποιώντας και τα ΜΜΕ που βρίσκονται στα χέρια τους, προετοιμάζουν το έδαφος για τέτοιες επικίνδυνες πρακτικές, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας, των μεταδοτικών ασθενειών και όλων των δεινών των Ελλήνων εργαζομένων. Κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν. Αρνούνται τη νομιμοποίηση σε χιλιάδες άλλους που βρίσκονται και εργάζονται για χρόνια στη χώρα. Κατασκευάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δε χορηγούν πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων». Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, να μην εγκλωβιστούν σε αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις.
Αγνωστοι δράστες ξυλοκόπησαν αργά χτες το βράδυ μετανάστη από το Πακιστάν που βρισκόταν μέσα σε ψητοπωλείο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα γινόταν μοτο-πορεία μελών της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Πειραιώς. Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 2 Ιούνη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: