Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις Φοιτητικές Εκλογές της 16ης Μάη.


Οι φοιτητικές εκλογές στις 16 του Μάη,έρχονται σε μια περίοδο που ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία ξαναβρίσκουν την ελπίδα τους.

Η μεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η εκλογική καθίζηση των κομμάτων του μνημονίου,στις βουλευτικές εκλογές,έσπασε τις βεβαιότητες.Αποδείχθηκε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος και κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να υπερισχύσει όταν έρχονται στο προσκήνιο οι κοινωνικές ανάγκες.
Η σπουδάζουσα νεολαία,είναι αυτή που βιώνει στο σήμερα τη διάψευση των προσδοκιών και καταδικάζεται σε ένα μέλλον χωρίς εργασιακά δικαιώματα,με μισθούς 360 ευρώ,μόνο και μόνο για να υπηρετηθεί ο «εθνικός στόχος» της ανταγωνιστικότητας.

Το φοιτητικό κίνημα,έδωσε τη μάχη τους τελευταίους μήνες απέναντι στο νόμο-ταφόπλακα για το δημόσιο πανεπιστήμιο.Ο νόμος Διαμαντοπούλου που τον Αύγουστο ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,σήμερα είναι πλήρως απονομιμοποιημένος μετά από τον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ η υπουργός που συνέδεσε το όνομα της με αυτόν,βρίσκεται τώρα-μαζί με τους ακροδεξιούς συμμάχους της-στο πολιτικό περιθώριο.
Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν τους συλλόγους αδύναμους και υποταγμένους στις επιθυμίες των κομμάτων τους.Για χρόνια,απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες,στήνουν πελατειακά δίκτυα και ενίοτε μπερδεύουν το φοιτητικό συνδικαλισμό με τον γηπεδικό χουλιγκανισμό.
Σήμερα όμως,τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.Η συντριπτική ήττα του παλαία ποτέ κραταιού δικομματισμού στην κοινωνία,αποδεικνύει ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει όπως πρίν.
Οι δυνάμεις της ενωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς,που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ανασυγκρότηση των δομών του φοιτητικού κινήματος,αποτελούν το πλέον συνεπές αντίπαλο δέος στην κυριαρχία των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ στις σχολές.
Η στήριξη των ψηφοδελτίων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα δώσει δύναμη στις δυνάμεις που παλεύουν για την ενότητα της φοιτητικής αριστεράς και θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την συνολική ήττα των δυνάμεων του δικομματισμού.
Το πρώτο βήμα για το τέλος του δικομματισμού στην κοινωνία,έγινε.
Καιρός να τελειώνουμε με το δικομματισμό και στις σχολές.
16 Μάη ψηφίζουμε Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: