Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) : Αντιδράσεις για τη ΝΑΤΟική παρουσία.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)  

Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των ΝΑΤΟικών φορτίων προς το Αφγανιστάν μέσω της πόλης του Ουλιάνοφσκ πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στην εν λόγω πόλη - γενέτειρα του Λένιν. Επιπλέον, στις 20 Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα στην οποία αναφέρεται: «Το ΚΚΡΟ καταδικάζει την πρόθεση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δημιουργήσει μια μόνιμη ξένη στρατιωτική παρουσία στην καρδιά της Ρωσίας και απαιτεί να σταματήσει η εφαρμογή αυτού του σχεδίου που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας σχεδιάζεται να εμφανιστεί στο έδαφος της χώρας μια ξένη βάση και μάλιστα μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θεωρεί «εχθρικό».
Υπογραμμίζεται ότι το διαμετακομιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ επιδιώκεται να εγκατασταθεί στο Ουλιάνοφσκ, σε ένα από τα κέντρα της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας, όπου κατασκευάζονται τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη και πυρομαχικά. Ετσι, το ΝΑΤΟ θα έχει τη δυνατότητα να δραστηριοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες του. Εκτιμάται ακόμη πως το διαμετακομιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ στο Ουλιάνοφσκ είναι ένα πιθανό στρατιωτικό ορμητήριο για νέες επιθέσεις. Τέλος, τονίζεται πως εμφανίζεται πραγματική απειλή από το άνοιγμα ενός νέου διαδρόμου διακίνησης ναρκωτικών στη Ρωσία από το Αφγανιστάν, καθώς και για παράνομη εισαγωγή όπλων στη χώρα.
Πηγή:www.rizospastis.gr
Ι. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: