Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Του Κώστα Χαρδαβέλλα-Η Αλέκα, οι κουκούλες κι εγώ- Είχε δίκιο η Αλέκα Παπαρήγα όλο το σαββατοκύριακο να ρωτάει την κυβέρνηση μέσα από τηλεοράσεις και τον «Ριζοσπάστη».



«Ο Χαρδαβέλλας έγραψε στο newsbomb από την Τρίτη, το σχέδιο της επίθεσης των κουκουλοφόρων. Αποκλείεται την Πέμπτη να μην το ήξερε και η Αστυνομία. Τότε γιατί τους άφησε να φτάσουν στο Σύνταγμα;».
Και φυσικά εννοούσε ότι κάποιου είδους συνεργασία ή ανοχή υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας (και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»: διαλύουν στο Σύνταγμα συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της.

Εγώ είχα την πληροφορία, από πολύ καλές πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ότι υπήρχε ήδη «πολεμικό σχέδιο» της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση επεισοδίων την Πέμπτη, μετά από πολύωρες συσκέψεις το σαββατοκύριακο (15-16 Οκτώβρη) στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη.
Δευτέρα 17 Οκτώβρη, ανέβασα στο newsbomb όλο το σχέδιο της Αστυνομίας.
Ήξεραν λοιπόν στην ηγεσία της ΕΛΑΣ τι θα κάνουν οι κουκουλοφόροι.
Πότε θα εμφανιστούν. Από πού θα χτυπήσουν. Τα παρουσίαζα όλα στο ρεπορτάζ μου.
Αυτά Δευτέρα.
72 ώρες μετά, η Αστυνομία άφησε τις «κουκούλες» να ανέβουν σαν σε παρέλαση, χωρίς καμία ενόχληση στη Σταδίου, να φθάσουν στο Σύνταγμα, να παραταχθούν απέναντι από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και να αρχίσουν να πετάνε μολότοφ.
Γιατί, ενώ ήξερε το σχέδιο των κουκουλοφόρων, η ηγεσία της Αστυνομίας, δεν τους σταμάτησε π.χ. στο μέσο της Σταδίου ή δεν έβαλε τα ΜΑΤ μπροστά από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, για να προστατεύσει τη συγκέντρωσή τους, είναι ένα ερώτημα που δίκαια διατυπώνει η Αλέκα Παπαρήγα και στο οποίο η κυβέρνηση ποιεί για μια ακόμα φορά τη νήσσα.
ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBOMB.GR

1 σχόλιο:

AVANGPROLET είπε...

Μια χαμένη ευκαιρία με ένα πικρό τέλος
Aπό Κόκκινη Ορχηστρα: http://avantgarde2009.wordpress.com/

Τα γεγονότα της Πέμπτης (σύγκρουση ΚΚΕ αναρχικών με δεκάδες τραυματίες και ο θάνατος του 53χρονου άνεργου οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη μέλους του ΚΚΕ, από ανακοπή που το πιθανότερο σχετίζεται όχι τόσο με την ένταση των γεγονότων όσο με τα χημικά που εισέπνευσε ο άτυχος εργάτης από αυτά που σωρηδόν έριξε η αστυνομία στο χώρο του Συντάγματος) και ο κύκλος που άνοιξε μετά από αυτά έκλεισαν με πολύ άδοξο τρόπο την μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση. Μαζί του έκλεισε και το ξέσπασμα των «άγριων» απεργιών και καταλήψεων που άνοιξαν τις προηγούμενες μέρες. Το κίνημα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αντιπαρατεθεί τελειωτικά με την κυβέρνηση του ΓΑΠ μεταθέτοντας τις εκκρεμότητές για έναν επόμενο γύρο.

Continue reading → http://t.co/95RBtpZS