Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πρώτο βήμα η απεργία των ναυτεργατών.


Στο «πόδι» είναι οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, δίνοντας τη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας είναι η περιφρούρηση και η επιτυχία του απεργιακού αγώνα που ξεκινάνε οι ναυτεργάτες από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρημε 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία κλιμακώνοντας τον αγώνα έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 19 του μήνα με το πλαίσιο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι από χτες οι εφοπλιστές άρχισαν τις προκλήσεις ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών με τους γνωστούς εκβιασμούς και τη δήθεν ευαισθησία τους για τη σύνδεση των νησιών, όταν αυτοί τα εγκαταλείπουν στον εφιάλτη της απομόνωσης. «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τούτη την ώρα - αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφοπλιστικής Ενωσης - στοχοποιούν μόνον τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μαζί με τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι μέσα στη γενικότερη ταλαιπωρία που υφίστανται θα απομείνουν και χωρίς σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δράση για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας μεγενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΣ, ΚΑΓΚΕΟ κλπ.), ενώ την Κυριακή στις 10 το πρωί θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος χτες μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος έκαναν μαζική παρέμβαση στο ΙΚΑ και εξόρμηση στη λαϊκή αγορά με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ηρώων.
Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και μια σειρά συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο ΙΚΑ Νίκαιας απαιτώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους
Την Τρίτη 18 Οκτώβρη στις 10 το πρωί τα σωματεία του Πειραιά Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού Τουρισμού, Λογιστών και σωματεία συνταξιούχων διοργανώνουν αγωνιστική κινητοποίηση στην Α' ΔΟΥ Πειραιά ενάντια στα χαράτσια και την αντιλαϊκή πολιτική.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: