Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ- Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές ετοιμάζει το Π.Α.ΜΕ

Κορυφώνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Το ΠΑΜΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και από εκεί πορεία στη Βουλή και την Πέμπτη 20 του μήνα σε περικύκλωση της Βουλής απ' όλες τις μεριές. Θυμίζουμε ότι στις 20 Οκτώβρη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Σήμερα, Σάββατο 15 Οκτώβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει μια σειρά από μαζικές πικετοφορίες και περιοδείες, σε συνοικίες της Αθήνας και σε χώρους δουλειάς. Αναλυτικά έχουν προγραμματιστεί σε δεκαέξι χώρους σε όλη την Αττική: Στο Αιγάλεω, από Θηβών και Ιερά Οδό, στις 10.30 π.μ. Στους Αγίους Αναργύρους, στα ΚΑΡΦΟΥΡ, στις 8 π.μ. Στη Νέα Σμύρνη από Ομήρου και Βενιζέλου στις 11 π.μ. Στην Καλλιθέα, από πλατεία Δαβάκη, στις 11 π.μ.
Στο Μπραχάμι, στο MALL και στο σταθμό Αγίου Δημητρίου στις 11 π.μ. Στον Αλιμο, από Δωδεκανήσου 57, στις 10 π.μ. Στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στις 11 π.μ. Στο Χαλάνδρι, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ. Στον Αγιο Στέφανο, στη λαϊκή αγορά, στις 11 π.μ. Στην πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, στις 11.30 π.μ. Στην πλατεία Κυψέλης, στις 11 π.μ. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Υγειονομικό, στις 11 π.μ. Στο μετρό του Νέου Κόσμου, στις 11.30 π.μ. Στην πλατεία Πλυτά, στη Γούβα, στις 11.30 π.μ. Στο σταθμό Ακρόπολης, στις 11 π.μ. Στον Ασπρόπυργο, στη λαϊκή, στις 9 π.μ.
Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Χτες, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον κλάδο των κατασκευών, μπροστά στη 48ωρη απεργία. Εκτός από τους οικοδόμους στη σύσκεψη πήραν μέρος μισθωτοί τεχνικοί, ξυλουργοί και ηλεκτρολόγοι.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Πάσουλας, επισήμανε εξαρχής στην εισήγηση: «Η 48ωρη απεργία είναι ανεβασμένη μορφή πάλης, έχει περισσότερες απαιτήσεις, περισσότερο κόπο και θυσίες. Απαιτεί καλό σχεδιασμό, τόσο σε ζύμωση όσο και στην περιφρούρηση στους χώρους δουλειάς». Τονίστηκε, δε, ότι «πρέπει να ξαναπεράσουμε στους χώρους που έχουμε ήδη πάει, να ενημερώσουμε, να κουβεντιάσουμε γιατί ο σχεδιασμός τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη μέρα απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα, περιφρούρηση, πειθαρχία, όγκο δυνάμεων, προετοιμασία για σκληρή συνειδητή πάλη».
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη τα στελέχη του κλάδου να αναλάβουν την ευθύνη να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις, τους οικοδόμους του κλάδου και άλλους εργαζόμενους στην οικοδομή ώστε η απεργία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών. Τέλος, επισημάνθηκε ότι υπάρχει απεργιακό κλίμα πιο ανεβασμένο και ότι είναι αναγκαίο να βγουν συμπεράσματα σχετικά με το βάθος των διεργασιών που γίνονται στη συνείδηση των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις με συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις εντείνουν τη δράση τους και τη συσπείρωση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα:
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΝΟΥΝΟΥ σήμερα, Σάββατο 15 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 11.30 π.μ.
  • Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
  • Σύσκεψη των εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα οργανώνει η Εργοστασιακή Επιτροπή της ΜΕΒΓΑΛ και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου, στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος), με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση και την ανασυγκρότηση του σωματείου εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ.
Σε Στερεά και Εύβοια
Σε όλες τις πόλεις της Στερεάς και της Εύβοιας πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.
Στη Λαμία, σήμερα Σάββατο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν μαζική ενημέρωση του λαού της πόλης με αφετηρία την πλατεία Πάρκου στις 10 π.μ. Η ΠΑΣΕΒΕ επίσης σήμερα θα προχωρήσει σε εξόρμηση σε καταστήματα.
Σήμερα το πρωί και στη Χαλκίδα, οι ταξικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, ενώ η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα καταστήματα και το εμπορικό κέντρο. Στο Αλιβέρι, σήμερα πραγματοποιούν γενική συνέλευση τα Σωματεία Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, το κλαδικό συνδικάτο του Μετάλλου και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΚ.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θετική ανταπόκριση βλέπω ότι το ΠΑΜΕ και γενικά το ΚΚΕ, δείχνει να ανεβάζει ποιοτικά τους τόνους και να κλιμακώνει κινητοποιήσεις. Η Περικύκλωση της Βουλής θα είναι κομβικό σημείο και οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Matrix1917 είπε...

Καιρός ήταν ,χωρίς παρεξήγηση.Από πρόβες χορτάσαμε.Η 48ωρη προσφέρει δυνατότητες κλιμάκωσης για να δοθεί μια σημαντική απάντηση.Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ πρέπει να είναι μαζί μας έξω από την βουλή.Ως φίλος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θα δεχτώ με χειροκρότημα το ΠΑΜΕ έξαω από την βουλή.