Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Για τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ ΤΕΙ σχετικά με την αντιδραστική «αναδιοργάνωση» στο φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα

feat (1)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ ΤΕΙ ανταποκρίθηκαν στην πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου να επέμβουν στην προσπάθεια αντιδραστικής παρέμβασης «αναδιοργάνωσης» του φοιτητικού κινήματος.
Όπως είχε δηλώσει και η ίδια η Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση και οι φοιτητικές νεολαίες πρέπει να βάζουν στόχο τα παρακάτω : «Να ενσωματωθεί μέσα στο θεσμικό πλαίσιο με βάση το νόμο και με βάση τις δικές τους προτάσεις η καλύτερη οργάνωση του φοιτητικού χώρου, δηλαδή οι Σύλλογοι ανά τμήματα, ανά σχολές, ανά ιδρύματα, η δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια, η λειτουργία της ΕΦΕΕ, το πού θα συμμετέχει η ΕΦΕΕ, αν πρέπει να είναι ο ρόλος της…».

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ παίρνοντας τη σκυτάλη από την υπουργό έκαναν τις προτάσεις τους για ένα φοιτητικό κίνημα που θα είναι συνομιλητής των κυβερνήσεων, θα υπερασπίζεται την πολιτική της ΕΕ στην Παιδεία, θα αποτελεί έναν ακόμα «κοινωνικό εταίρο», μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα είναι όργανα του κράτους.
·                     Θέλουν ένα φοιτητικό κίνημα στα πρότυπα του εκφυλισμού των χωρών της ΕΕ, με φοιτητοπατέρες στο σβέρκο μας (ESU), με κοστούμια και πούρα, που θα μας εκπροσωπούν στην European Student's Union και στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Παιδείας της ΕΕ! Η ΕSU είναι ένας ακόμα συνομιλητής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις αναδιαρθρώσεις. Η παρουσία της, δε, στις συνόδους της ΕΕ είναι αποκαλυπτική και δεν αποτελεί τίποτα άλλο από συνδιαμόρφωση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων..
·                     Προτείνουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών να εκλέγονται από ενιαία ψηφοδέλτια που η αρμοδιότητα τους θα είναι να βρίσκουν επιχειρήσεις για τις σχολές μας που θα κερδοφορούν στις πλάτες τις δικιές μας και των οικογενειών μας. Με λίγα λόγια φοιτητικό κίνημα υπερασπιστής του Πανεπιστημίου που θα λειτουργεί σαν επιχείρηση, της διάλυσης της γνώσης και της αφαίρεσης κάθε δικαιώματος. Σ' αυτό το πανεπιστήμιο φυσικά δεν χωρούν αντιδράσεις, γι' αυτό είτε ανοιχτά (ΔΑΠ), είτε συγκαλυμένα (ΠΑΣΠ) ζητούν την κατάργηση του ασύλου και επιδιώκουν να βάλουν τέρμα στις συλλογικές διαδικασίες και στους συλλογικούς αγώνες των φοιτητών.
Αναπροσαρμόζουν το ρόλο τους στο νέο αστικό πανεπιστήμιο, γι' αυτό έτρεξαν να διαπραγματευτούν τη θέση τους. Τα διαπιστευτήρια και οι εξετάσεις που δίνουν προς την κυβέρνηση είναι αυτά που περιγράφονται και στα κατάπτυστα κείμενα που έδωσαν στη δημοσιότητα αφού συμφωνούν 100% με την πολιτική που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς (βλέπε εξωστρέφεια της ανώτατης εκπαίδευσης, στήριξη της καινοτομίας κλπ.).
Είναι φανερό ότι οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι έτοιμες να κάνουν ακόμα πιο αντιδραστικό το ρόλο τους στα ιδρύματα.
 Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητές και σπουδαστές να τους καταδικάσουν.
Να μπουν στον αγώνα για τα δικαιώματα τους, για μαχητική υπεράσπιση του ασύλου.
Ζωντανοί φοιτητικοί σύλλογοι στα χέρια των φοιτητών και όχι του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: