Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδιο στη Βουλή για τις σχολικές καταλήψεις με ανάρτηση πανό στην βουλή με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».


Επεισόδιο στη Βουλή για τις σχολικές καταλήψεις
Επεισοδιακά εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που είχε αντικείμενο ακρόασης φορέων το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.


Όταν το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών, Διονυσία Αθανασοπούλου, για να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι με τους χειρισμούς στο θέμα των καταλήψεων επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «χαφιέδες», προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών.


Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν όταν η κ. Αθανασοπούλου ανήρτησε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή και πανό με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας οδηγήθηκε στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής επειδή εξερχόμενη από την αίθουσα και σε διάδρομο του ισογείου, ξανάνοιξε το πανό, προκειμένου να το επιδείξει στους δημοσιογράφους, που την ακολουθούσαν, ώστε να ενημερωθούν για τις θέσεις της και την «πρωτοβουλία» της. Αφού η κ. Αθανασοπούλου παρέμεινε για λίγα λεπτά στο γραφείο της φρουράρχου της Βουλής, έλαβε την άδεια να αποχωρήσει με συνοδεία αστυνομικού έως την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Πηγή:www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: