Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ενα μικρό φεστιβάλ μέσα στο μεγάλο...!-Πλούσιο, ενδιαφέρον, παιδαγωγικό το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας.


Πλούσιο, ενδιαφέρον, παιδαγωγικό το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας
Στον Γιούρι Γκαγκάριν, στον ήρωα της Σοβιετικής Ενωσης και πρώτο άνθρωπο που πενήντα χρόνια πριν ταξίδεψε στο Διάστημα, επέλεξε να αφιερώσει η ΚΝΕ τον Παιδότοπο του φετινού κεντρικού Φεστιβάλ, ο οποίος έχει θέμα «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα».
Τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ,15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε ένα δικό τους ξεχωριστό χώρο να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν για τις ιστορικές κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης στη ζωή των εργατών, στην επιστήμη, στη μόρφωση και τον πολιτισμό. Ο χώρος θα αποτελέσει, επίσης, ένα βήμα συζήτησης για τα νέα ζευγάρια.

Οπως εξηγεί η ΚΝΕ στο φυλλάδιο το οποίο περιλαμβάνει τις δραστηριότητες του παιδότοπου, μετά την επιτυχία που είχε ο παιδότοπος στο περσινό Φεστιβάλ, η ΚΝΕ από κοινού με το ΚΚΕ ανέπτυξε - το διάστημα που μεσολάβησε - πρωτοβουλίες που αγκαλιάζουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις ανάγκες των νέων ζευγαριών. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η συζήτηση στο «Πάρκο Τρίτση», με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι γιορτές με πολύμορφες δραστηριότητες για μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες σε διάφορες πόλεις. «Φαίνεται - εκτιμά η ΚΝΕ - ότι υπάρχει διάθεση από τους γονείς, να δοθεί συνέχεια σε αυτή τη δραστηριότητα, καθώς οι επιλογές που έχει ένα νέο ζευγάρι για να απασχολήσει δημιουργικά το παιδί του είναι είτε περιορισμένες, είτε κοστίζουν ακριβά».
«Από τη νέα χρονιά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια, οξύνονται. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Νέα ζευγάρια που δε θα παίρνουν το παιδί τους στο δημοτικό παιδικό σταθμό ή θα πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για τροφεία. Ολα αυτά επηρεάζουν αρνητικά και τη ζωή των μικρών παιδιών», σημειώνει και καλεί τα νέα ζευγάρια: «Ελα με το ΚΚΕ και τηνΚΝΕ στην πάλη για τις δικές σου ανάγκες. Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινήσει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή, στη δημιουργική απασχόληση, στον πολιτισμό και το παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με τις αξίες της συλλογικότητας, του αγώνα και της δημιουργικότητας. Ελα να συζητήσουμε! Ελα να οργανώσουμε την πάλη μας».
Με κέφι και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από παιδαγωγικές σχολές και αλλού ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα στον παιδότοπο του κεντρικού Φεστιβάλ:
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη:
17.30 Χαμένοι στο Διάστημα (κυνήγι χαμένου θησαυρού).
19.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Παιδαγωγικό ποίημα» του Α. Σ. Μακάρενκο.
20.30 Παράσταση: «Ο Καραγκιόζης στο Διάστημα» από τον Θανάση Λιούνη.
21.30 Προβολή ταινίας μικρού μήκους: «Το κόκκινο μπαλόνι».
Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη:
17.30 Εργαστήριο κούκλας - κουκλοθέατρου.
19.00 Συζήτηση με νέους γονείς για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.
20.30 Κουκλοθέατρο: «Ο μισοκοκοράκος» από το εργαστήριο «Μαιρηβή».
21.30 Προβολή ταινίας μικρού μήκους: «Το άσπρο άλογο».
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη:
17.30 Μάθημα σκάκι για παιδιά.
19.00 Μουσικοθεατρική παράσταση: «Το πολύχρωμο παραμύθι» από την Ιρίνα Μπόικο.
21.30 Μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: