Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ! ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...



ISKRA.GR
ΜΕ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΓΑΠ - ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!
Με ευρεία συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε τελικά (24.8) επί της αρχής το νομοσχέδιο - έκτρωμα, για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Φυσικά, η εν λόγω συναίνεση, σε ένανομοσχέδιο - κλειδί των νεοφιλελεύθερων - μνημονιακών αναδιαθρώσεων, έχει ευρύτερες προεκτάσεις.Ενδεχομένως, να συνιστά και προπομπό επικείμενων συναινετικών κυβερνητικών "λύσεων" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!
"Όχι" επί της αρχής, ψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. 
Μάλιστα, η εν λόγω άθλια διακομματική συμπαιγνία, σημαδεύτηκε από άλλο ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
Συγκεκριμένα, με διαδικασίες που θυμίζουν συνέλευση σωματείου σε καφενείο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αιτήθηκε την ακύρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία είχε ζητήσει το κόμμα του και ενώ αυτή βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη! Το Προεδρείο της Βουλής (παρα)βιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής έκανε δεκτό το αίτημά του, γεγονός το οποίο καταγγέλθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ!
Σκοπός της κίνησης του ΛΑΟΣ, ήταν να μην εκφραστούν διαρροές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τηςΝΔ, κάτι το οποίο θα τσαλάκωνε επικοινωνιακά τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση πάνω στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου!
Η άθλια συναίνεση της ΝΔ, στο νομοσχέδιο το οποίο στήριζαν από την αρχή και με πάθος τόσο ο ΛΑΟΣ, όσο και η ΔΗΣΥ, "σφραγίστηκε" με τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Α. Σαμαρά. Αυτά που ζήτησε και πήρε η ΝΔ, φαίνεται πως είναι α) η πλήρης κατάργηση του ασύλου β) η εκλογή πρυτάνη από την πανεπιστημιακή κοινότητα μετά από προεπιλογή 2-3 ονομάτων από το Συμβούλιο Διοίκησης γ)  συμβολική φοιτητική συμμετοχή της τάξης του 5% στην εκλογή πρύτανη.
Το πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτό από την Α. Διαμαντοπούλου, ενώ σε ότι αφορά το δεύτερο και το τρίτο "αίτημα" της ΝΔ, παίρνοντας το λόγο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι με την τελική διατύπωση, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο. Φοιτητική συμμετοχή άλλου είδους στην εκλογή των πρυτάνεων, δεν προβλέπεται.
Κοινώς η ΝΔ, ζήτησε και πήρε μια ακόμα σκληρότερη αντιμεταρρύθμιση!
Η εν λόγω συμφωνία, είχε προαναγγελθεί από το βήμα της Βουλής όπου , τόσο ο Κ.Μητσοτάκης όσο και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις. Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει το κόμμα του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ και ο εισηγητής της ΝΔ, Αρ.Σπηλιωτόπουλος, μίλησε για τρεις βασικές προϋποθέσεις από την πλευρά της ΝΔ: την πλήρη κατάργηση του ασύλου, τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή πρυτάνεων μετά από την προεπιλογή του Συμβουλίου και τη συμβολική συμμετοχή κατά 5% των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων.
ΠΗΓΗ-WWW.ISKRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: