Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

K.Κ.Ε για τις εξελίξεις στην Λιβύη:Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη.


ΚΚΕ: Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη.
Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά της Λιβύης κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με λουτρό αίματος, αποτέλεσμα μαζικών σφαγών, κυρίως αμάχων, στην Τρίπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, καθορίζει τις στρατιωτικές εξελίξεις και έχει την ευθύνη για τα άγρια εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης. Οι δυνάμεις των λεγόμενων αντικαθεστωτικών, που ηγούνται πρώην συνεργάτες του Καντάφι, ακολουθούν και ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο. Στόχος του πολέμου, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Λιβύης. Εκτεθειμένες οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τη «νίκη» των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, και μιλούν για «αλλαγή σελίδας στη Λιβύη».
Ο απεγκλωβισμός της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη απάντηση και καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: