Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κόβονται οι μόνιμοι από τα σχολεία, μπαίνουν οι "φτηνοί" ωρομίσθιοι


Με... την ώρα θα "λειτουργήσουν" φέτος τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες διορισμούς εκπαιδευτικών για... γέλια και για κλάματα. Μόλις 546 μόνιμους εκπαιδευτικούς θα στείλει στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα χιλιάδες κενά θα καλυφθούν, στην πλειοψηφία τους, με ωρομίσθιους. Λίγο μετά την ανακοίνωση των διορισμών, δόθηκε στη δημοσιότητα Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 20.720 αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, καθώς, πριν από λίγες ημέρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωνε ότι θα μειωθούν στο μισό οι συμβασιούχοι της εκπαίδευσης. Από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν διευκρινίζεται πόσοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ως ωρομίσθιοι και πόσοι ως αναπληρωτές. Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι το υπουργείο Παιδείας προτιμά τους ωρομίσθιους, καθώς στοιχίζουν ελάχιστα και ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Από τους 20.720 συμβασιούχους, περίπου οι 4.500 θα προσληφθούν μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με τις γνωστές από πέρυσι συνέπειες σε ό,τι αφορά τον χρόνο της πληρωμής τους. Πέρυσι, είχαν προσληφθεί στην εκπαίδευση περίπου 16.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι πήγαιναν στα σχολεία μέχρι και το Πάσχα. Η έγκριση πρόσληψης των 20.700 συμβασιούχων δεν σημαίνει απαραιτήτως και πρόσληψη.

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από Τετάρτη 24 μέχρι και Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: