Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ KAI ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

apolyseisΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ "ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ" ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!
ΑΔΕΔΥ: «ΟΧΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»!
 Το πλέον αυταρχικό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους δημοσίουςυπαλλήλους, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αξιοποιήσει την παραμικρή αφορμή για να «δικαιολογήσει» την ήδη ειλημμένη της απόφαση για πογκρόμ απολύσεων στο δημόσιο!
Οι νέες δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Η. Μόσιαλου, δείχνουν αναζωπύρωση του μετώπου που ήταν ήδη ανοιχτό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα ο Σπ. Παπασπύρος αφού αντέκρουσε για μία ακόμα φορά τα περί λευκής απεργίας, έκανε λόγο για στοχευμένες κινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στις διαρκείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και με γνώμονα το να μην ταλαιπωρηθούν απ’ αυτές οι πολίτες!

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δεν απέκλεισε μάλιστα οι φθινοπωρινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο να αποβλέπουν και στη μη είσπραξη των ληστρικών φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ο Η. Μόσιαλος απάντησε άμεσα με τον γνωστό αυταρχικό κυβερνητικό τρόπο στις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα όσους …«υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον», για να καταλήξει βέβαια να επαναδιατυπώσει την πρόθεση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, κατά τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.
Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε άλλη μία ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον τωνσυνδικαλιστών και να επαναφέρει τις κυβερνητικές προτάσεις για αλλαγή στον τρόπο συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων.
Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχουν πειθαρχικά. Τα πειθαρχικά θα πρέπει να λειτουργήσουν, θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν μπορείς στα πειθαρχικά συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Άρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα πειθαρχικά συμβούλια».
H σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ δια των Η. Μόσιαλου και Σπ. Παπασπύρου συνεχίζεται μέσω του τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για "δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών" επιχειρώντας να στρέψει τον κόσμο ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ να αναταπαντά πως μέσω των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα προασπίσουν "τον ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του, εχθρός του και δυνάστης του" και να κατηγορεί την κυβέρνηση για προκαταβολική κατασυκοφάντηση των αγώνων των δημοσίων υπαλλήλων.
Έγκυροι αναλυτές σχολίαζαν στην Ίσκρα πως η κυβέρνηση όχι μόνο αξιοποιεί την κόντρα με τους δημοσίους υπαλλήλους για να προωθήσει τα αντιδραστικά σχέδια της για την απορρύθμιση τωνεργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και το πετσόκομμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του επερχόμενου ενιαίου μισθολογίου αλλά και για να βρει τους αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους θα φορτώσει την αποτυχία των μέτρων που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα.
Όπως πολλάκις έχει αναλύσει η Ίσκρα και όπως εκτιμούν και διακεκριμένοι οικονομολόγοι τοΜεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούλιο είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, όπως άλλωστε απέτυχαν και τα έως τώρα μνημονιακά μέτρα. Πρόκειται για μία μη εφαρμόσιμη στην ουσία πολιτική, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο το οποίο προσπαθεί από τώρα να φορτώσει αλλού τις ευθύνες.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως οι σχετικές δηλώσεις του Η. Μόσιαλου έγιναν την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της παταγώδους αποτυχίας των στόχων του προϋπολογισμού για το επτάμηνο με ταδημόσια έσοδα να βρίσκονται και πάλι στο ναδίρ και το έλλειμμα να παραμένει στα ύψη παρά τηνανελέητη φοροεπιδρομή και τη λεηλασία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο εισόδημα των εργαζομένων.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της η Ίσκρα παραθέτει σχετικά με το θέμα ρεπορτάζ από άλλες ιστοσελίδες.

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ-ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»
Μέσω του Τύπου συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρου, με αφορμή τις «συντονισμένες δράσεις» που προαναγγέλθηκαν στον δημόσιο τομέα με τη μη είσπραξη φόρων, ως αντίδραση στις περικοπές μισθών και στο νέο μισθολόγιο.
Σε άρθρο του στα «Νέα», ο Ηλ.Μόσιαλος χαρακτηρίζει απαράδεκτη κίνηση τη μη είσπραξη φόρων, τονίζοντας ότι όσοι δεν συστρατευθούν στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας «θα κριθούν από το δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών». Μέσω της ίδιας εφημερίδας ο κ. Παπασπύρος κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο δημόσιος τομέας να λειτουργεί με τρόπο που «θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους πολίτες, αλλά και θα ικανοποιεί εργασιακά, οικονομικά και ηθικά τους εργαζόμενους σε αυτόν».
«Πιστεύω βαθύτατα ότι η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων εκπληρώνει τα καθήκοντά της και με το παραπάνω. Βεβαίως, πολλές φορές οι αδυναμίες της διοικητικής μηχανής αντανακλώνται και στην αδυναμία χάραξης σαφών στόχων και καθηκόντων για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θέλουν να τους δοθούν μέσα, στόχοι και τεχνική βοήθεια ώστε να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Επίσης όμως θέλουν να ξεφύγουν από τον κομματισμό, την αναξιοκρατία, την έλλειψη κρίσης στις προαγωγές, οι οποίες πολλές φορές δεν γίνονται με βάση την προσφορά του κάθε εργαζόμενου» υπογραμμίζει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη μη είσπραξη φόρων, καθώς «είναι μια δράση ενάντια στο δημόσιο συμφέρον» και στέλνει μήνυμα ότι «αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει, αν δεν στρατευτούμε όλοι μας στην προσπάθεια σωτηρίας της και κυρίως αν η μηχανή του δημόσιου τομέα δεν δουλέψει προς το συμφέρον όλων των πολιτών».
«Όσοι αρνηθούν αυτή τη συστράτευση, αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι σίγουροι πως θα κριθούν από το δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών» καταλήγει.
Ο Σπύρος Παπασπύρος από την πλευρά του γράφει στα Νέα ότι «η ΑΔΕΔΥ ήταν πάντοτε και είναι υπέρ των οργανωμένων, συντονισμένων, με περιεχόμενο και στόχο κινητοποιήσεων» και πως «επιχειρήθηκε μία κατασυκοφάντηση περί λευκών απεργιών».
«Ακούστηκαν, γράφηκαν και ειπώθηκαν πολλά περί άλλων. Ότι δηλαδή οι στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις υπονομεύουν το γενικό κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον. Είναι αυτονόητη η απάντηση ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμα και εκεί που θίγουν εισπρακτικές λειτουργίες του κράτους με κριτήριο τις ανάγκες του πολίτη, κάθε άλλο παρά αντιστρατεύονται το γενικότερο συμφέρον» υποστηρίζει, τονίζοντας ότι «σε μία εποχή και συγκυρία που η φορολογία για τον πολίτη είναι βαριά, θα φροντίσουμε και θα προασπίσουμε τον ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του, εχθρός του και δυνάστης του».

«Άλλωστε» συνεχίζει «η συλλογική αυτονομία να καθορίζουμε τις απεργιακές μορφές είναι μία αρχή από την οποία δεν σκοπεύουμε να παραιτηθούμε, δεδομένου ότι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο όπως και οι άνεργοι και οι νέοι και όλα τα μικρομεσαία στρώματα πρέπει να συναντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με οργανωμένες κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις με χρώμα και κατεύθυνση για να βάλουν φραγμό και τέλος σε μία πολιτική η οποία υποβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο με ακραίο τρόπο».
Ο κ. Παπασπύρος κατηγορεί τον Ηλ.Μόσιαλο για «κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεων», τις οποίες «ενοχοποιεί προτού εκδηλωθούν, όταν δεν έχει να μας πει λέξη για το γεγονός ότι πριν από άλλες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων είχαμε πτώση εσόδων αλλά και απόκλιση των στόχων επί των δαπανών ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονταν και η ανεργία αυξανόταν».
Πηγές: www.iskra.gr-www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: