Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !


ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ: 

«Πριν από μερικά χρόνια ήταν τα προάστια του Παρισιού. Ακολούθησε προ τριετίας ο ελληνικός «Δεκέμβρης». Τώρα είναι το Λονδίνο. Μέσα σε μία δεκαετία σε τρία διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, ολόκληρες γειτονιές παραδόθηκαν στη βία, με αφορμή κάποια απρόβλεπτα περιστατικά (...) Πρόκειται για εκρηκτικό μείγμα, του οποίου οι εκδηλώσεις με την ίδια ευκολία μπορεί να ωθήσουν σε έξοδο από το τέλμα αλλά και σε τραγωδία. (...) Οι συνεκτικοί ιστοί που διαπερνούν πάντα την ελληνική κοινωνία μπορεί να απορροφήσουν πολλούς κραδασμούς (...) θα χρειαστεί να αλλάξουμε νοοτροπία, συμπεριφορά και τρόπο ζωής για να μη γίνουμε ζούγκλα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ: «Οι άγριες νύχτες στο Λονδίνο δεν είναι παροδικό φαινόμενο (...) Σε τέτοιου είδους εξεγέρσεις τα πολιτικά κόμματα ή ομάδες με πολιτική σκέψη δεν μπορούν να προτάξουν πολιτικό λόγο (...) οι πολιτικοί της Ευρώπης στην πλειονότητά τους αρνούνται να δουν ότι όλη αυτή η αγριότητα είναι αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής πολιτικής των κρατών τους (...) αρνούνται να το παραδεχτούν (...) γιατί (...) δεν μπορούν να παρεκτραπούν από την πολιτική του καπιταλισμού, από τον κανιβαλισμό αυτής της πολιτικής, που δημιουργεί κοινωνίες απόκληρων, εξαθλιωμένων (...) Εχουμε πολλή αγριότητα να ζήσουμε ακόμη όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν στη σκληρή, αυταρχική οικονομική πολιτική τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα φανούν λίγες για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Θα ήταν παρακινδυνευμένο να μιλήσει κανείς για επαναστατική κατάσταση. Σίγουρα, όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα εξεγέρσεων, που ενοποιούνται ολοένα και περισσότερο με το αίτημα για "πραγματική δημοκρατία παντού"» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).
ΜΕ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ: «Στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο Σεπτέμβρης προαλείφεται ιδιαίτερα θερμός, σε οικονομικό επίπεδο (..) και ακόμη περισσότερο στον κοινωνικό τομέα. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα προανήγγειλε ουσιαστικά ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν (...) αν στο μεταξύ οι ταραχές στο Λονδίνο και αλλού κλιμακωθούν, δεν αποκλείεται να δώσουν και πάλι αφορμή για νέες βίαιες εκδηλώσεις στη χώρα μας (...) ειδικά αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο εδώ ή διεθνώς» (ο Α. Στάγκος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: