Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πολύνεκρες επιδρομές και βομβαρδισμοί.



«Ως άστοχη και ανεφάρμοστη» χαρακτηρίζει τη στρατηγική που ακολουθείται στο Αφγανιστάν το περιοδικό «Time», στον απόηχο της φονικότερης επίθεσης εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, δηλαδή της κατάρριψη του ελικοπτέρου «CH-47», η οποία είχε αποτέλεσμα το θάνατο 38 μελών των αφγανικών και συμμαχικών ένοπλων δυνάμεων, μεταξύ αυτών και 25 μελών της επίλεκτης ομάδας SEALS των αμερικανικών δυνάμεων.
Τα ερωτηματικά στα αμερικανικά ΜΜΕ όσον αφορά τον πόλεμο πολλαπλασιάστηκαν εκ νέου με αφορμή την κατάρριψη του «Σινούκ», παρά το γεγονός ότι τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το ΝΑΤΟ εμμένουν πως το περιστατικό δεν αλλάζει σε τίποτα τη στρατηγική και πολιτική... της κατοχής και του θανάτου.

Πράγματι, οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζονται ανελέητες, επιδρομές που κατά τα αμερικανικά ΜΜΕ «τροφοδοτούν την οργή των Αφγανών και των Πακιστανών, αλλά και τη στήριξη προς τους μαχητές». Χθεσινή ανακοίνωση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων - ISAF αναφέρει ότι κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν «μαχητές των Ταλιμπάν, μεταξύ αυτών και ο ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλά Μοχιμπουλά και ο αντάρτης ο οποίος έριξε τη βολή που σχετίζεται με την κατάρριψη του ελικοπτέρου CH-47», ενώ ο στρατηγός Τζον Αλεν, διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, ανέφερε πως το πλήγμα έκανε καταδιωκτικό - βομβαρδιστικό «F-16». Εννοείται πως ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για οτιδήποτε όσον αφορά την ανακοίνωση της ISAF πέραν του γεγονότος ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι, καθώς δε διευκρινίζεται τίποτα.
Προφανώς, η ανακοίνωση εντάσσεται αποκλειστικά στον πόλεμο της προπαγάνδας που μαίνεται ώστε να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις από τις βαριές απώλειες με την κατάρριψη του ελικοπτέρου, αλλά και από την είδηση ότι τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τις αφγανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 Αφγανοί αστυνομικοί να σκοτωθούν αλλά και ΝΑΤΟικοί στρατιώτες. Για το συμβάν, ήδη, το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι διέταξε έρευνα και ότι δεν αποκλείεται «ένα μέρος» των γαλλικών απωλειών που κατεγράφησαν, όπου σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν πέντε, να υπήρξε αποτέλεσμα «φίλιων πυρών».
Στο μεταξύ, οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζονται τόσο στο Αφγανιστάν, όσο και στο Πακιστάν. Χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μη επανδρωμένο αεροπλάνο στο Βόρειο Ουαζιριστάν, την περιοχή των φυλών του Πακιστάν στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. Υποτίθεται ότι στόχος της επίθεσης ήταν μια κατοικία σε απόσταση 3 χλμ. ανατολικά του Μιρανσάχ, της κύριας πόλης της περιοχής, που αποτελεί «θερμοκήπιο» μελών των Ταλιμπάν, της Αλ - Κάιντα και του δικτύου Χακανί.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: