Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Βέβαιη ότι πίσω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι βρισκόταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και διάδοχος του JFK στην προεδρία των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, ήταν η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση.



Η Πρώτη Χήρα της Αμερικής μιλάει μετά θάνατον και διατυπώνει μια τρομερή κατηγορία, η οποία παραμένει προς το παρόν αναπόδεικτη: η Τζάκι Κένεντι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της, στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, ήταν ο Τεξανός Λίντον Τζόνσον, ο αντιπρόεδρός του που πήρε και τη θέση του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια μυστική ομάδα τεξανών μεγιστάνων.
Αυτό λέει η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι στον ιστορικό Αρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ λίγες ημέρες μετά την κηδεία που όλος ο κόσμος παρακολούθησε κλαίγοντας μαζί με εκείνη και τα παιδιά της. Ηταν μια μυστική εξομολόγηση που η ίδια είχε ζητήσει να μείνει μυστική για 50 χρόνια μετά το θάνατό της, φοβούμενη ότι οι αποκαλύψεις της μπορεί να καθιστούσαν την οικογένειά της στόχο αντεκδίκησης.
Το διάστημα αυτό δεν έχει ακόμη παρέλθει - η Τζάκι πέθανε από καρκίνο πριν από 17 χρόνια, σε ηλικία 64 ετών -, όμως η κόρη της Καρολάιν, συμφώνησε να δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα, υπό την προϋπόθεση το ABC να μην προβάλει μια πολύκροτη σειρά για την οικογένεια Κένεντι, στην οποία πρωταγωνιστεί, ως Τζάκι, η Κέιτι Χολμς. Η σειρά παίχτηκε τελικά στο BBC και σε ένα καλωδιακό κανάλι στις ΗΠΑ.
 Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ομως ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα, , αποκαλύψεις συγκλονιστικές, όπως η κατηγορία που απευθύνει εναντίον του Λίντον Τζόνσον. Η Τζάκι πίστευε πως ο αντιπρόεδρος ήταν η αράχνη που, μαζί με τεξανούς μεγιστάνες, έπλεξε τον ιστό για να τραβήξει τον Κένεντι στο Ντάλας, όπου το μίσος των δισεκατομμυριούχων πετρελαιάδων και κτηνοτρόφων εναντίον ενός προέδρου τον οποίο θεωρούσαν υπερβολικά αριστερό και υπερβολικά «γιάνκη» (βόρειο) ήταν ανελέητο. Η αποκάλυψη αυτή καθιστά ακόμη πιο τραγική εκείνη τη μοναδική επίσημη φωτογραφία από την ορκωμοσία του Τζόνσον επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One κατά την πτήση της επιστροφής στην Ουάσιγκτον την ίδια μέρα της δολοφονίας, στις 22 Νοεμβρίου 1963: εικονίζεται η χήρα με το ματωμένο ταγέρ, το φέρετρο με τον νεκρό και ο άνδρας που εκείνη πιστεύει πως είναι ο δολοφόνος. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Τζάκι φέρεται επίσης να αποκαλύπτει ότι σε αντίποινα για τις πολλές ερωτικές σχέσεις του Τζον Κένεντι, η ίδια είχε επίσης δημιουργήσει δεσμούς με τον Ιταλό μεγιστάνα Τζάνι Ανιέλι και τον ηθοποιό Ουίλιαμ Χόλντεν. Ωστόσο πριν από τη δολοφονία του Προέδρου, οι σχέσεις του ζεύγους είχαν βελτιωθεί, σε βαθμό μάλιστα που να σχεδιάζουν να κάνουν και άλλο παιδί.
Το ABC διέψευσε την ουσία του δημοσιεύματος, κάνοντας λόγο για «τελείως εσφαλμένο περιεχόμενο» αλλά αρνήθηκε να πει ποιο είναι το σωστό.

Πηγή:www.ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: