Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής :Aπό δήμαρχος Αθηναίων...κλητήρας της κυβέρνησης και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

 Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Δελτίο Τύπου
Απ’ τα λόγια στην πράξη πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Καμινης και από δήμαρχος έδρασε σαν …κλητήρας της κυβέρνησης και του υπ. δημόσιας τάξης. Σήμερα το πρωί με την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας μάζεψε τις σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος που ψηφίστηκε για να λύσει τα πάμπολλα προβλήματα της πόλης των Αθηνών, προβλήματα βρωμιάς, εγκληματικότητας, κοινωνικής πολιτικής, λειτουργικότητας της πόλης προσδιόρισε σαν προτεραιότητα του την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος εν μέσω καλοκαιριού από τις λιγοστές σκηνές και τα πανό του κινήματος.
Λες και μπορεί να ανακοπεί έτσι η ορμή και η διάθεση της κοινωνίας να παλέψει ενάντια στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Σε σύντομο διάστημα, απ’ τον Σεπτέμβρη θα αποδειχτεί εάν η κοινωνία και το κίνημα διατίθενται να αποδεχτούν τα νέα μνημόνια και τα νέα σκληρά μέτρα.
Η πλατεία Συντάγματος είναι ήδη ένα σύμβολο, ένα αγωνιστικό ραντεβού, μια βαθιά κοινωνική και κινηματική διαδικασία και γίνεται τουλάχιστον αστείος όποιος νομίζει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει με αστυνομικές επιχειρήσεις και μάλιστα εναντίον ολίγων μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Αθήνα 30 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: