Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

77 άτομα σκοτώθηκαν από την ένοπλη επίθεση του Νορβηγού Ακροδεξιού σε κάμπινγκ της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο Νορβηγικό νησί Ουτόγια και τις βόμβες στο Όσλο.Σχεδίαζε νέες επιθέσεις αν κατάφερνε να διαφύγει από την αστυνομία ! Η ανάρτηση ανανεώνεται τακτικά.

Ο Νορβηγός ακροδεξιός που δολοφόνησε 77 αθώους πολίτες.


 Οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του φασίστα Νορβηγού έγιναν χτες.Ο επίσημος αριθμών των ανθρώπων που δολοφόνησε ο Anders Brehing έφτασε τους 77.O 32χρονος ακροδεξιός Νορβηγός Anders Brehing  ήταν μέλος της νεολαίας του εθνικιστικού δεξιού ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της Νορβηγίας για αρκετά χρόνια.Αποχώρησε από το κόμμα γιατί αυτός είχε ακόμα πιο ακραίες θέσεις κυρίως για τους μετανάστες.
Ο εκτελεστής ανακρίθηκε ξανά από τις Νορβηγικές αρχές ενώ εξετάστηκε από Νορβηγούς ψυχιάτρους.Την Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο Anders Brehing σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις αν κατάφερνε να ξεφύγει από το νησί Ουτόγια.
Το σχέδιο του Νορβηγού εκτελεστή ήταν χτυπήσει κυβερνητικά κτίρια στο Όσλο ίσως για αντιπερισπασμό και μετά να κατευθυνθεί στο νησί όπου κυνηγούσε με αυτόματο όπλο τους νέους σχεδόν 2 ώρες !
Η επίθεση με εκρηκτικά έγινε στην πρωτεύουσα Όσλο σε συγκρότημα που βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια.
Οι νεκροί έφτασαν τους 8 ενώ πολλοί είναι τραυματίες,ανάμεσα τους και αρκετοί σοβαρά.Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.Οι ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια είναι μεγάλες.
A picture uploaded to Twitter by user @geirolav
Tο μέγεθος της καταστροφής.Photograph: AP
Η δεύτερη επίθεση έγινε στο νησάκι Ουτόγια  που υπήρχε κάμπινγκ της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας και ήταν προγραμματισμένη και πολιτική συγκέντρωση που θα μιλούσε ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας.




Matrix1917

Δεν υπάρχουν σχόλια: