Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Άρχισε το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ



Με σύνθημα: «Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ξεκίνησε το διήμερο 2ο Εργατικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, δίπλα στο Γεντί Κουλέ, ιστορικό τόπο μαρτυρίας πολλών κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Παρά τη βροχή, αναπτύχθηκε συζήτηση για την ανεργία, ύστερα από ομιλία του μέλους της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Σάκη Βαρδαλή. Προηγήθηκε συναυλία με τους Τre Note και βιβλιοπαρουσίαση με θέμα: «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των Η.Π.Α.».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη, με αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Αύριο, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα μιλήσει ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Θ. Χιόνης, ενώ θα ανεβούν θεατρικά, με θέμα τις φυλακές και τις εκτοπίσεις από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και την ομάδα «Χωρίς Αυλαία» του «Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς». Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν οι «3 laloun», θα γίνει αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από την ορχήστρα του ΠΑΜΕ και η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο τραγούδι από το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.



ΠΗΓΗ-WWW.ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: