Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μ. Γλέζος: Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας

    Ζαγάρας Κ.-ΑΥΓΗ


    Την ανάγκη η οργή της κοινωνίας να μετεξελιχθεί σε πολιτική ριζοσπαστική πρόταση και ενέργειες, τόνισε στην ομιλία του ο Μ. Γλέζος, ενώ μετέφερε την εμπειρία του από το κίνημα των πλατειών. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει το έργο και τις παρεμβάσεις του, αλλά ταυτόχρονα να κάνει αποφασιστικά βήματα δημοκρατικής εμβάθυνσης.
    Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς ήταν “παρών” καθ' όλη τη διάρκεια των διαδικασιών τις δύο ημέρες, ενώ, όπως είπε ο ίδιος, ζήτησε πρώτη φορά να μιλήσει τελευταίος γιατί ήθελε να ακούσει όλους τους ομιλητές, αλλά και όπως συμπλήρωσε “όχι για να κλείσει τη συζήτηση, αλλά για να την ανοίξει”.

    Στην τοποθέτησή του ο Μ. Γλέζος άσκησε κριτική για το γεγονός ότι άργησε να γίνει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ενώ αναρωτήθηκε: “Γιατί είμαστε τόσο μίζεροι; Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας και δεν ακούμε ούτε τον χτύπο της”.
    Ο ίδιος μίλησε για τις κοσμογονικές εξελίξεις που συντελούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα του ευρώ, τόνισε ότι “το πρόβλημα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ” και “όσοι στέκονται σε αυτό, είναι εκτός πραγματικότητας”. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους τόνισε ότι “δεν υπάρχει χρέος, το πληρώσαμε 4 φορές”, και συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πανωτόκια”.
    Αναφερόμενος στο “κίνημα των πλατειών”, σημείωσε πως αποτέλεσε “την πιο συνειδητή και αυτόβουλη προσπάθεια των πολιτών” και πρόσθεσε πως για να ριζώσουν “πρέπει να πάνε στους τόπους δουλειάς”.
    Καταλήγοντας επισήμανε πως “ούτε με 3%, ούτε με 5%, 7%, 9% δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι”, για να συμπληρώσει πως “θέλουμε την εξουσία υπέρ του λαού και την κατάργηση του χρέους, της τρόικας και της κυβέρνησης”.


    ΠΗΓΗ-ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: