Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ - ΔΗΜΑΡ-Η ευρωλαγνεία δεν κρύβεται-Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.


Για «παιχνίδια συμβιβασμού» των δήθεν «νάνων της Ευρώπης» έκανε λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ., σχολιάζοντας την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, επιμένοντας ότι έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και των Οίκων Αξιολόγησης να υπάρξει «πιστωτικό επεισόδιο» ώστε το κεφάλαιο να μη χάσει όσα επένδυσε στα CDS. Τέλος, ζήτησε απ' την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να μην εφαρμόζει απέναντι στη Γερμανία «πολιτική Τσάμπερλεϊν» και να διδαχθεί «από το παρελθόν»...
Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του επιμένει στην «ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος», που κατά την άποψή του υποδεικνύει και ευρωπαϊκής διάστασης λύση.
Κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα, ο ΣΥΝ ζητά να απορριφθεί η «πρωτοκαθεδρία των αγορών και των τραπεζών» και καλλιεργεί αυταπάτες περί λύσεων που περνάνε μέσα «από την απεμπλοκή από το μνημόνιο, την ανατροπή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των αντιλαϊκών μέτρων, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του και δημόσιες επενδύσεις που θα στηρίξουν την ανάπτυξη».
Στην πεπατημένη των αυταπατών που αποπροσανατολίζουν το λαό κινείται και η ΔΗΜΑΡ που χρεώνει ευθύνες στην «ευρωπαϊκή δεξιά» και στην υποτιθέμενη «πολιτική ανεπάρκεια των ηγετών της ΕΕ», συσκοτίζοντας ότι ενιαία είναι η αντιλαϊκή ευρωενωσιακή στρατηγική και έτσι προωθείται από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, όποιας απόχρωσης. Παρά ταύτα ο Φ. Κουβέλης βλέπει «απουσία σχεδίου και στρατηγικής». Η ΔΗΜΑΡ καλεί την ηγεσία της ΕΕ να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για το εγχείρημα της «ενωμένης Ευρώπης». Ισχυρίζεται ότι «το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και για αυτό απαιτούνται πολιτικές λύσεις πανευρωπαϊκού χαρακτήρα». Και αξιώνει «περισσότερη Ευρώπη (...) και όχι επιστροφή στις εθνικές περιχαρακώσεις» και «αποφάσεις που θα υπηρετούν την πολιτική ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: