Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Ομαλά οι εκδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο.Μεγάλη η πορεία της ΕΔΟΝ υπέρ υπέρ του Προέδρου Χριστόφια.

Ομαλά κύλησαν - παρά τους φόβους για επεισόδια-  οι  δύο εκδηλώσεις, που έγιναν την Τρίτη στη Λευκωσία,  η  μια εντός τουπροεδρικού μεγάρου και η άλληεκτός
Στον κήπο του μεγάρου, με συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση για καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.
Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος κατά την άφιξη του έτυχε θερμότατης υποδοχής.
Στον κήπο του προεδρικού κατέληξε και  μεγάλη πορεία της ΕΔΟΝ (νεολαιίστικη οργάνωση του ΑΚΕΛ).

Οι Εδονίτες κρατούσαν κυπριακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Κύπρος, ενωμένη, ομοσπονδιακή» και «Εξω ο Αττίλας από την Κύπρο».
 Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των 13 θυμάτων της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Έξω από το προεδρικό μέγαρο  - όπου τα αστυνομικά μέτρα ήταν  δρακόντεια -   συγκεντρώθηκε και  το βράδυ της Τρίτης  πλήθος πολιτών, που εδώ και μια εβδομάδα διαμαρτύρονται για την τραγωδία στη ναυτική βάση.
Αίτημα των πολιτών η παραίτησου του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησής του. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν και τα «Κάτω η χούντα του Χριστόφια» και  «Χριστόφια σκασμός, μιλάει ο λαός».
Οι πολίτες έξω από το προεδρικό μέγαρο τήρησαν κι αυτοί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της ναυτικής βάσης και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. 
Παρών στη εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν και ο  Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του αδικοχαμένου διοικητή του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη., ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση και κάλεσε τους πολίτες να μην να μην λησμονήσουν τους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBOMB.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: