Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΑΚΕΛ:«Την κρίσιμη στιγμή δεν εγκαταλείπεις τη μάχη»


Είναι χρέος και υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσει, υπογράμμισε ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απαντώντας στις προτάσεις περί διάλυσης της Κυβέρνησης και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, θα ήταν να παραιτηθεί η Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Ο τόπος, συνέχισε, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δυσκολίες και αυτά χρειάζεται να αντιμετωπιστούν μέσω του συντεταγμένου κράτους, σημειώνοντας ότι, όσο άσχημα και να νιώθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή και οποιοσδήποτε άλλος, «η δική μας η άποψη είναι ότι την κρίσιμη στιγμή δεν εγκαταλείπεις τη μάχη, αλλά συστρατεύεσαι και δίνεις με όλους τη μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες». Είναι χρέος και υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσει, και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας από εμάς «θα κριθούμε με τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί πολιτικά, κατά πόσο δηλαδή θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με βάση τις ανάγκες που έχει ο τόπος, εάν θα θέσουμε δηλαδή υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον ή αν θα θέσουμε τις όποιες άλλες σκοπιμότητες», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση σε όλους να δώσουν τα χέρια και να δουν πώς συνεργάζονται για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.
Οικουμενική κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο όταν υπάρχει κοινή βάση για όλα τα προβλήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου, κάνοντας λόγο για θεμελιώδεις διαφορές στο Κυπριακό. Πρόταση για συγκρότηση προσωρινής Κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης ευρείας αποδοχής, έκανε ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δ. Συλλούρης, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια… Πρότεινε δε όπως μετά από 6 μήνες να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον πρόεδρο της Βουλής διά συναινετικών εκλογών μέχρι το 2013. Ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να συνεχίσει τη διακυβέρνηση υπό την παρούσα μορφή της Κυβέρνησης, ο βουλευτής των Οικολόγων Γ. Περδίκης πρότεινε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων εθνικής ενότητας είτε κοινής αποδοχής, έστω υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια εάν δεν μπορεί να υπάρξει αντικατάσταση...
Αντισυνταγματικές συμβουλές Αρχιεπισκόπου
Σε ρόλο Γενικού Εισαγγελέα παρουσιάστηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Παρερμηνεύοντας το Σύνταγμα επιχείρησε να δώσει συμβουλές ως προς το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η έρευνα για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.
Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να αναλάβει ευθύνη, έδωσε εκ νέου την υποστήριξή του σε όσους επιτίθενται στην Κυβέρνηση επιχειρώντας να καπηλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, καθώς και στα σχέδια αποσταθεροποίησης που ενεργοποιήθηκαν μετά την τραγωδία. Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι θα ήταν προτιμότερο ο Πρόεδρος Χριστόφιας να ανέθετε στη Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο ή το Γενικό Εισαγγελέα το διορισμό ανακριτών… Ισχυρίστηκε ότι έχει τις αμφιβολίες του εάν ο λαός θα αποδεχθεί την έρευνα που διεξάγεται, παρόλο που, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ο Πόλυς Πολυβίου είναι ένας «καταξιωμένος νομικός κύρους»…

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: