Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

"Ο Τσάβες θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρεία"



"Δεν υπάρχει αμφιβολία" ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2012, μολονότι επέστρεψε στην Κούβα για να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία του μετά την επέμβαση για αφαίρεση όγκου στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πρόεδρος θα είναι παρών στις εκλογές του 2012 αλλά και στη συνέχεια, για πολλά ακόμη χρόνια" είπε ο Χόρχε Τζιορντάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.


Ο Τσάβες δεν έχει αποκαλύψει από τι είδους καρκίνο πάσχει, ούτε για πόσο χρόνο θα λείψει από τη χώρα. 

Το Σάββατο είπε ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του "σε μερικές ημέρες". Πηγή προσκείμενη στην ιατρική ομάδα του στη Βενεζουέλα δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πάσχει από καρκίνο στο κόλον και θα χρειαστεί πολύμηνη χημειοθεραπεία - η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Τσάβες δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της αντιπολίτευσης να παραδώσει την προεδρία προσωρινά, όσο θα λείπει στο εξωτερικό. Παραχώρησε όμως ορισμένες αρμοδιότητες και προεδρικές εξουσίες στον Τζιορντάνι και στον αντιπρόεδρο Ελίας Χάουα.



ΠΗΓΗ:WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: