Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέα δημοσκόπηση VPRC για το Περιοδικό Επίκαιρα.(14 Ιούλη).Ψηλά το Κ.Κ.Ε με 13 % .Πρώτη η Ν.Δ με 29,5 %,ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 25,5 %.Στο 7 % ανεβαίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α .Στο 1,5 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Στην βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4 %.Σχόλιο του Red Star.


Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 14 Ιουλίου ,δημοσιεύεται η  έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC.
Υπενθυμίζω το πρώτο εκλογικό βαρόμετρο με τις εκτιμήσεις μου http://kke4ever.blogspot.com/2011/07/red-star-2011.html
Η διαφορά των 3,5 μονάδων που έδινα υπέρ της Ν.Δ επιβεβαιώνεται από την έρευνα της VPRC που δίνει 4 μονάδες διαφορά.Κατά τα άλλα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC συνεχίζεται η πτώση του ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατρακυλά στο 25,5 % και η μικρή άνοδος της Ν.Δ στο 29,5 %.Άνοδο παρουσιάζει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 7 % ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό του Κ.Κ.Ε στο 13 % που είναι σταθερά στην τρίτη θέση.

Η αποχή και τα λευκά/άκυρα υπολογίζονται συνολικά στο 38,5 % (Στο δικό μου πολιτικό βαρόμετρο υπολόγισα το ποσοστό στο 37%,33%αποχή +4% λευκά και άκυρα).

Θεωρώ  ότι τα ποσοστά που δίνονται στο Κ.Κ.Ε και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι υψηλά και φτάνουν (Κ.Κ.Ε 10,5-13,1%) ή ξεπερνούν (ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5,2-6,2%) τα ανώτερα όρια της δικής μου πρόβλεψης.Το πολιτικό τοπίο είναι όμως τόσο ρευστό και απρόβλεπτο που στην συνέχεια μπορούμε να δούμε ακόμα και πιο μεγάλα ποσοστά για την αριστερά καθώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταρρέει και είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσει με αναγωγές κάτω από τα ποσοστά του 1977 (25,3%).

Red Star

2 σχόλια:

kagemusha είπε...

Το δημοσκοπιλικη το εχεις και επαγγελμα ή ειναι απο χομπυ? Γιατι πραγματικα εισαι καλος!!

Red Star είπε...

Ευχαριστώ,προσπαθώ :)
Συνεργάστηκα πολλά χρόνια με 2 εταιρείες δημοσκοπήσεων σαν βασική εργασία.Τον τελευταίο καιρό επειδή βρέθηκα σε άλλο εργασιακό παράδεισο (ειρωνικά χαμόγελα και @#$ς!##@χ*@#!!)αν και κρατώ επαφές με φίλους δημοσκόπους το συνεχίζω για χόμπυ.