Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μετά την "επιλεκτική χρεωκοπία" Βενιζέλου :Σε "μερική αδυναμία πληρωμών' , θεωρητικά, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους γερμανικούς, Financial Times.



Σε "μερική αδυναμία πληρωμών' , θεωρητικά, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους γερμανικούς, Financial Times, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ανοικτός στις προθέσεις επαναγοράς μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, υποστηρίζοντας πως αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει το βάρος του χρέους και να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του.

«Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων, υποστηρίζοντας πως αυτή η καθυστέρηση δεν προσελκύει επενδυτές.  «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα», αναφέρει. Ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε εκτίμηση σχετικά με το πότε η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές, ωστόσο, κάλεσε την ΕΕ και το ΔΝΤ να επιδείξουν αποφασιστικότητα για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», εξήγησε.Ανακοίνωση Μόσιαλου Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα." Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον" καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

  Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: