Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε πως η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι «αν θα υπάρχει άμεση μείωση του υψηλού χρέους με άναρχη χρεοκοπία ή αν θα γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρόνου των ομολόγων». Όπως εκτίμησε η κ. Παπαρήγα, στην πρώτη περίπτωση τα μέτρα θα ληφθούν όλα μαζί, ενώ στη δεύτερη «σε δόσεις». 

«Αυτοί που έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Φιλολαϊκή λύση δεν υπάρχει. Τι να κάνουμε εμείς; Να την εφεύρουμε;» αναρωτήθηκε.

Όπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, «παρόλο που ως κόμμα, μας ενδιαφέρει να έχουμε άμεσες λύσεις, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια. Θα θέλαμε να πάμε και να πούμε στην κυβέρνηση πως βρήκαμε μια έξυπνη λύση»

«Ο λαός την έχει βαμμένη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα χρήματα φτάνουν για μισθούς και συντάξεις αλλά δεν φτάνουν για χρέη και τοκοχρεολύσια». 

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «αντικειμενικά θα πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία» και πρόσθεσε ότι αυτό το έχει πει εδώ και μήνες, ωστόσο σημείωσε ότι: «Εάν η κατάσταση εξαχθεί στην ευρωζώνη, στην Ιταλία και στη Γαλλία, τότε μπορεί να πάμε σε μη ελεγχόμενη. Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε διάσπαση της ευρωζώνης. Ο λαός αν δεν συνειδητοποιήσει ότι σε κάθε περίπτωση είναι χαμένος, τότε θα είναι θεατής που θα μετράει απώλειες». 

Σχετικά με το δημοσίευμα για τα 25 δισ. ευρώ που θα έδινε από τον Φεβρουάριο ως δάνειο στην Ελλάδα η Ρωσία, η κ. Παπαρήγα είπε: «Προφανώς του απαγόρευσαν οι δανειστές μας να τα πάρει. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των νομισμάτων και διαπάλη ανάμεσα σε κράτη και επιχειρηματικούς ομίλους». 



ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: