Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο Στρατούλης στα ΜΑΤ ! Επίκαιρο άρθρο του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ.


Σούλα Μερεντίτη .Ειδική συνεργάτης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη (1997-2000) 
Ήταν κι ο μικρός; ρώτησε ο βασιλικός επίτροπος τον ασφαλίτη μάρτυρα. Νομίζω ότι ήταν, απάντησε ο μάρτυρας και με βάση αυτή την άκρως σοβαρή κατάθεση ο μικρός καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε ισόβια για τον φόνο συνεργάτη των Γερμανών. Έτσι κι αλλιώς είναι συνεργός, γιατί και ανήκει στην παράταξη των δολοφόνων και αρνείται να την αποκηρύξει, απεφάνθη ο πρόεδρος το στρατοδικείου.
Και τι σχέση έχει αυτή η παλιά ιστορία με τα σημερινά; Έτσι που πάμε, μπορεί και να έχει. Να, για παράδειγμα, η βουλευτίνα κυρία Σούλα Μερεντίτη εκ Τρικάλων κατέθεσε στο τηλεοπτικό στρατοδικείο, ότι μεταξύ των ανθρώπων που με αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να διακόψουν την τηλεοπτική μου συνέντευξη ήταν και μία γυναίκα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο το 'χετε; Μια γυναίκα έτσι κι έτσι; Και μήπως είχε μαζί και τον άντρα της; Άρα; Άρα στο σκαμνί πάλι ο μικρός. Γιατί υπάρχουν και άλλες παρόμοιες μαρτυρίες από παρομοίως αξιόπιστους μάρτυρες. Νομίζουν ότι πήρε το μάτι τους τον Φούφουτο, ή μια ξαδέλφη του, ή έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικάτο γαλακτοπωλών, ή έναν που τραγουδούσε «με καθοδήγηση λαμπρή τον στρατηγό μας τον Αλέξη» -ή τον Αλέκο, δεν άκουσε καθαρά.
Τι πιο φυσικό από το να στηθεί η δίκη που παρακολουθούμε; Υπάρχει η βία, εσχάτως μάλιστα επισημάνθηκε και η «φραστική», εναντίον βουλευτών - όχι εναντίον διαδηλωτών, για όνομα. Υπάρχουν πολιτικοί με μυαλά βασιλικού επιτρόπου. Υπάρχουν μεσοπρόθεσμα ζόρια. Υπάρχει η συνήθης ύποπτη αριστερά. Υπάρχουν και ο Καρχιμάκης, ο Κακλαμάνης, ο Πεταλωτής. Γιατί να μη φάει άλλη μια ισόβια ο μικρός, έστω κι αν μεγάλωσε;
Αν θέλει να γλιτώσει, ας κάνει τη δήλωση που του ζητούν. Ακόμα πιο φιλόδοξο: Ας κάνει η παράταξή του τη δήλωση που της ζητούν. Διότι δεν έχει σημασία για κάθε εθνικόφρονα Καρχιμάκη αν εδώ και πενήντα χρόνια η βία ασκείται επί της αριστεράς κι όχι από την αριστερά. Ούτε ότι αποκηρύσσει τη βία. Όοοοοοχι! Θα πρέπει να αποκηρύξει και την πολιτική της και τη «φραστική βία», και την πολεμική στην πολιτική και κυρίως στους πολιτικούς του μνημονίου. Και τις παραφυάδες τους, για να αντιγράψουμε το παλιό καλό πρωτότυπο.
Μετά θα προσλάβουν τον Στρατούλη στα ΜΑΤ...

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: