Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Άμεση απελευθέρωση των ενεργών πολιτών της Ιερισσού! - Παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου.


Την άμεση απελευθέρωση των 5 πολιτών που συνελήφθησαν σήμερα επειδή μαζί με άλλους κατοίκους είχαν αποκλείσει την είσοδο της παράνομης χωματερής της Ιερισσού, ζήτησε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Τα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της "παράνομης βίας" (άρθρο 330 Π.Κ.) είναι οι:  Παπαγεωργίου Τόλης, Αντωνίου Αλέξανδρος, Δάλλας Χρήστος, Αϊβαζίδης Τάσος και Κασκέτης Θεόφιλος. Θα κρατηθούν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου και αύριο θα παραπεμφθούν.

Οι 5 συλληφθέντες συμμετείχαν στον αποκλεισμό της εισόδου σε εφαρμογή της απόφασης της "Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού" της 8ης Ιουνίου, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί και η οποία έλεγε πως αν ο Δήμαρχος Πάχτας δεν έκλεινε τον ΧΑΔΑ μέχρι την 30 Ιουνίου 2011, όπως είχε υποσχεθεί αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, θα έκλειναν από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου τον ΧΑΔΑ, αφού αυτός και με βάση σχετική απόφαση της ΕΕ θα ήταν πλέον παράνομος.
Να σημειωθεί ότι στην παράνομη χωματερή σιγοκαίει φωτιά εδώ και ένα μήνα ενώ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η λειτουργία της, παρά τη δέσμευση του Δημάρχου του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου Χρήστου Πάχτα ότι θα καταργήσει τη λειτουργία της στις 30 Ιουνίου.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης "Οικολογία-Αλληλεγγύη" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που υπερασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και την ποιότητα ζωής να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες και όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ίδια τη δυνατότητα επιβίωσης των ανθρώπων να μένουν στο απυρόβλητο.
Συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες ενεργούς πολίτες και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Προειδοποιούμε, επιπλέον, όσους εν γνώσει τους παραβιάζουν τη νομοθεσία και τις δεσμεύσεις της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας τις χωματερές να δολοφονούν με τις διοξίνες τους το ίδιο το δικαίωμα για ζωή, πως έχουν και προσωπικές ευθύνες για τη συμπεριφορά τους αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: