Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή».


Στις 9 και 10 Ιούλη στην ιστορική Ρούμελη, στα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, θα πραγματοποιηθεί το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
 
Φέτος τα αντιιμπεριαλιστικά διήμερα, που έχουν ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, θα γίνουν 20. Χιλιάδες ΚΝίτες - ΚΝίτισσες και φίλοι της ΚΝΕ θα επισκεφτούν τη Ρούμελη, τα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, συνεχίζοντας έναν πραγματικό θεσμό για τη νεολαία που δεν υποτάσσεται, αγωνίζεται και παλεύει για την ανατροπή. Μετά το Νεστόριο, τις Πρέσπες, το Λαύριο και τη Μακρόνησο, το Ναύπλιο και άλλα μέρη, ήρθε η ώρα της Ρούμελης να συνεχίσει τη διαδρομή των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ, που τα τελευταία χρόνια «περπατούν» εκεί που γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ιστορικές και ηρωικές σελίδες των αγώνων του λαού μας, στα χώματα που οι κομμουνιστές έγραψαν Ιστορία.
Φέτος οι νέοι κομμουνιστές θα κατασκηνώσουν στα Καμένα Βούρλα, στο κάμπινγκ του ΕΟΤ. Με «βάση» αυτό το σημείο θα γίνει η «γνωριμία» με την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, της Αγόριανης, των Μαρμάρων κ.ά.
Από την Παρασκευή 8 Ιούλη θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι πρώτες οργανώσεις της ΚΝΕ στο κάμπινγκ, το οποίο θα γεμίσει το Σάββατο το πρωί. Οπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που θα συνθέσουν - και φέτος - τον πολιτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα του Διημέρου. Ξεχωριστή στιγμή, στη διάρκεια του Διημέρου, θα είναι η επίσκεψη στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στο σπίτι του ηρωικού καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Λαμίας.
Στα λημέρια του Βελουχιώτη, του Γιώτη, του Διαμαντή...
 
Οπως και σε κάθε Διήμερο της ΚΝΕ η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία. Ο προορισμός του 20ού Διημέρου της ΚΝΕ, η Ρούμελη, έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές του επαναστατικού λαϊκού κινήματος, ιδιαίτερα τα χρόνια 1940 - 1949. Θα βρεθούν εκεί, στη Ρούμελη, που αποτέλεσε βασικό χώρο δράσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του καπετάνιου Αρη Βελουχιώτη, στην περιοχή της Ελεύθερης Ελλάδας των λαογέννητων θεσμών, της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ). Στη Ρούμελη όπου έδρασαν οι ηρωικές Μεραρχίες του ΔΣΕ, η 1η Μεραρχία με διοικητή τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη) και η 2η Μεραρχία με διοικητή τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), που οδήγησαν σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα του ΔΣΕ, στην κατάληψη του Καρπενησίου.
Σε κάθε γωνιά της περιοχής, στα βουνά και στα χωριά της, γράφτηκαν ατελείωτες σελίδες ιστορίας του λαϊκού κινήματος, που μέχρι σήμερα «διδάσκουν» το μέλλον. Σε αυτόν τον τόπο οι νέοι κομμουνιστές θα κρατήσουν το νήμα της Ιστορίας, για να το τραβήξουν μέχρι σήμερα, για να εμπνευστούν και να συνεχίσουν τους σημερινούς αγώνες. Με όπλο και την Ιστορία θα δώσουν τις σημερινές ταξικές μάχες απέναντι στους σύγχρονους δυνάστες της αστικής εξουσίας, με στόχο να μαζικοποιηθεί ο αγώνας για απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Στις μέρες μας, που το σύστημα οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους, αφαιρεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, η σύνδεση της Ιστορίας με την πάλη για την ανατροπή, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Στην περίοδο που ζούμε, που το αστικό πολιτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του επιδιώκουν να πείσουν το λαό πως είναι ηττημένος και ότι έφτασε το τέλος της Ιστορίας, η γνώση των γεγονότων είναι απαραίτητο εφόδιο. Είναι ένα εφόδιο απέναντι σ' εκείνους που επιδιώκουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, για μη συνειδητοποιήσουν οι λαοί τη δύναμή τους.
Οι κάθε είδους εκπρόσωποι του συστήματος θέλουν, με κάθε τρόπο, να ξεχαστεί η Ιστορία και φωνάζουν πως δεν υπάρχει μέλλον έξω από το καπιταλιστικό σύστημα. Θέλουν να μη μάθουν οι νέοι και οι νέες την αλήθεια για τις αμέτρητες στιγμές της ταξικής πάλης, για να μη σηκώσουν κεφάλι και πιστέψουν πως δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και των άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Δε θέλουν να αφήσουν τους νέους να γνωρίσουν πως υπάρχει ο δρόμος της ανατροπής της καπιταλιστικής εξουσίας, ο δρόμος για το σοσιαλισμό.
Οι νέοι κομμουνιστές θα δώσουν τη δική τους απάντηση, «αξιοποιώντας» το σύνθημα του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: αγώνας για ανατροπή».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: