Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αλέξης Τσίπρας στο κοινοβούλιο: Εχουμε, πια, και Κάτω Βουλή.



Η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική του μαστιγίου και του καρότου απέναντι στους «αγανακτισμένους» εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χαρακτήρισε "ταφόπλακα και σφαγείο για τον ελληνικό λαό" το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

"Η χώρα βουλιάζει σε μια πρωτοφανή και πολυδιάστατη κρίση… Το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας, είναι τα χιλιάδες λουκέτα η ανεργία που φτάνει σε πρωτοφανή νούμερα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1 εκατ. ανέργους".

"Και τα 5/6 να έχετε στη Βουλή είστε μειοψηφία στον ελληνικό λαό" είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου. "Σε κάθε περίπτωση η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στον γκρεμό… Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα είναι ο καπετάνιςο που θα οδηγήσει το καράβι στην ξέρα…"

"Κατανοώ πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τρόικα και η τρομαγμένη εγχώρια διαπλοκή, φοβάστε όπως ο διάολος το λιβάνι τις εκλογές και προσπαθείτε να τις αποφύγετε" είπε, ενώ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στους "αγανακτισμένους".

"Υπάρχουν βέβαια δήθεν αντιεξουσιαστές που βλέπουν πως το σύστημα μπορεί να τρίζει χωρίς βία" είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "με μαστίγιο και καρότο" προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των πολιτών.
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως στον Θ. Πάγκαλο, οι δηλώσεις του οποίου για τους "αγανακτισμένους" συνιστούν όπως είπε το μαστίγιο. "Ο άλλος αντιπρόεδρος είναι το 'καρότο' που θα επιδιώξει διάλογο με τις πλατείες".
"Ο κόσμος που είναι στον δρόμο διεκδικεί δύο πράγματα. Λέει όχι στα μέτρα και λέει 'Δημοκρατία τώρα'… Τις τελευταίες 20 ημέρες η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή" τόνισε.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: