Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Λιβύη : Kατηγορεί ΝΑΤΟ και εξεγερμένους για εγκλήματα πολέμου.Υποστηρίζει ακόμη ότι τα διεθνή ΜΜΕ περιγράφουν ψευδώς την κατάσταση στη χώρα.


Σύμβουλος του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τόσο τους εξεγερμένους όσο και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά μια αναφορά του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία τα στρατεύματά της διέπραξαν φόνους, βασανιστήρια και απαγωγές.


Ο Μούσταφα Α. Α. Σαμπάν, διατύπωσε τις κατηγορίες και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Σε πόλεις που βρίσκονται στα χέρια ένοπλων συμμοριών διαπράττονται τρομερές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φρικτά εγκλήματα», δήλωσε ο Σαμπάν στο φόρουμ που συνεδριάζει στη Γενεύη.

«Στη Μιζουράτα, λιβυκές και ξένες συμμορίες που συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι έκοβαν λαιμούς και έκοβαν τα στήθη ζωντανών γυναικών και παραδέχθηκαν ακόμη και πράξεις κανιβαλισμού».

«Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα της επίθεσης», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Ο Σαμπάν είπε ακόμη ότι «τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έδωσαν εσφαλμένες πληροφορίες που περιγράφουν ψευδώς την κατάσταση επιτόπου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μίσος έναντι των λιβυκών αρχών».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις στη Λιβύη δε διήρκεσαν παρά μερικές ώρες στις 15 Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύθηκαν στη συνέχεια αυτές τις διαμαρτυρίες για να τις μετατρέψουν σε «ένοπλη εξέγερση».

«Θεωρούμε πως η αντίδρασή μας ήταν όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένη», δήλωσε ακόμη υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημη προσφυγή αναφορικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ.


Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: