Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Νεολαία Συνασπισμού : Από το «νέα μέτρα για την 5η δόση ή χρεοκοπία» στο «από φθινόπωρο και βλέπουμε» .



Πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση και η συμμαχία των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών προθύμων προχωρούσε σε έναν ακόμα εκβιασμό για την ελληνική κοινωνία. Με όπλο το φόβο που αποτελεί το σταθερό μέσο πίεσης προς τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους «προφήτευε»  για τον όλεθρο και την καταστροφή που περίμενε τη χώρα σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το περίφημο Μεσοπρόθεσμο το οποίο αποτελούσε και προϋπόθεση για την 5η δόση που χρειαζόταν η «χώρα» για να σωθεί.
Σήμερα, οι ίδιοι διαρρέουν ότι σκέφτονται και το φθινόπωρο ως μια καλή περίοδο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, μιας δέσμης μέτρων που στέλνει την κοινωνία στο περιθώριο προς χάριν των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Τι μεσολάβησε και η κυβέρνηση για πρώτη φορά αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση, τι επέβαλε στην κυβέρνηση την αναβολή των σχεδίων της;
Από τις 25 Μάη έως και σήμερα, καθημερινά ο κόσμος που ως τώρα υπέμενε όπως μπορούσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα είπε «ως εδώ». Το κίνημα των αγανακτισμένων που γεμίζει ζωή και δημοκρατικό περιεχόμενο τις πλατείες όλες της χώρας, που βάζει τις έννοιες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας στο καθημερινό λεξιλόγιο και ανατρέπει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οδηγώντας τους μέχρι χθες συνοδοιπόρους σε φιλολαϊκές ακροβασίες. Τα πληθη που συρρέουν στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της Ελλάδος σηματοδοτρούν την επιστροφή της κοινωνίας, της πολιτικής και της δημοκρατίας στο προσκήνιο. Μετά τις 25 Μάη τίποτα δεν μπορεί να μείνει το ίδιο και αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά. Κανένας πλέον εκβιασμός, κανένα τελεσίγραφο δεν θα έχει την τύχη των προηγούμενων γιατί ο λαϊκός παράγοντας έχει σηκώσει το γάντι.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τη συνέπεια και την ειλικρίνια των κυβερνητικών στελεχών που ζουν τη δημοκρατία στο πετσί τους σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Αν μπορούσαν να αποφύγουν την κοινοβουλευτική διαδικασία θα το έκαναν. Αν μπορούσαν να το ψηφίσουν την επόμενη κιόλας μέρα θα το έκαναν. Μπορεί και αυτές οι σημερινές διαρροές να εντάσσονται σε ένα ακόμα φθηνό παιχνίδι αποπροσανατολισμού. Ό,τι όμως και να γίνει οι τελευταίες εβδομάδες έχουν αποδείξει ότι σιγά-σιγά ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο και ότι κανείς δεν μπορεί πια να μιλάει για εμάς χωρίς εμάς!
Κερδίζουμε τη ζωή μας πίσω. Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο!Να πέσει η κυβέρνηση!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                     
    08\06\2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: