Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τους απεργιακούς αγώνες ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .



Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έχουν έτοιμη την καινούργια λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων. Μετά από ένα χρόνο Μνημονίου που γέμισε τη χώρα ανέργους και σάρωσε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί για άμεση ψήφιση στη Βουλή το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015» που έχει υπαγορεύσει η τρόικα, με σκοπό, για μια τριετία ακόμα, να κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης και του λαού ακόμα πιο ανελέητα μέτρα. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις προαναγγέλλονται για τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο πέραν εκείνων που σωρηδόν γίνονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, τα δημόσια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί.
Οι ήδη πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, ακόμα και τα κατώτερα μεροκάματα και το ΕΚΑΣ, καρατομούνται. Οι ΣΣΕ και η σταθερή εργασία τσακίζονται. Τα φορομπηχτικά μέτρα για τα λαϊκά εισοδήματα γίνονται ακόμα βαρύτερα.
Το Μνημόνιο γίνεται μόνιμος και ασήκωτος ζυγός που βυθίζει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό στην οικονομική καταστροφή και τη χώρα στην ξένη υποδούλωση. Η ανεργία και η φτώχεια οδηγείται σε πρωτοφανέρωτα ύψη. Μια αφόρητη κατάσταση δημιουργείται μέσα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη μαζικής αντίστασης, βγάζει μάζες λαού σε διαμαρτυρίες στις πλατείες, και επιβάλει στο συνδικαλιστικό κίνημα την οργάνωση αποφασιστικών μαζικών αγώνων.
Μπροστά στην ογκούμενη εργατική και λαϊκή οργή, κυβέρνηση, τρόικα, ΣΕΒ εκβιάζουν και απειλούν με τον πιο ωμό τρόπο τους εργαζόμενους, επιδιώκοντας να τους εκφοβίσουν για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους. Προωθούν την πολιτική συναίνεση των αστικών κομμάτων με σκοπό να φτιαχτεί ένα μαύρο μέτωπο που θα επιβάλει τα σκληρά μέτρα πάνω στους εργαζόμενους.
Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο οι εργαζόμενοι καλούνται να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία και να αντιτάξουν τώρα σθεναρά το πιο πλατύ μαζικό αγωνιστικό μέτωπο απόκρουσης της πολιτικής του μνημονίου σε μια κατεύθυνση σταθερής και κλιμακούμενης πάλης απόρριψης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται να εξουδετερωθεί η πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία σέρνεται στην ουρά της κυβερνητικής πολιτικής και παρεμποδίζει το ξεδίπλωμα μαζικών εργατικών αγώνων. Όπως, επίσης, θα πρέπει να αποδοκιμαστούν πρακτικές, σαν του ΠΑΜΕ, που διασπούν τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και δυσκολεύουν τον εργατοϋπαλληλικό αγώνα να εκφρασθεί με πιο μεγάλη δύναμη.
Η διεξαγωγή πανεργατοϋπαλληλικών αγώνων, ο συντονισμός -ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο- των αγώνων και των συνδικάτων των ΔΕΚΟ, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μαζικοποίηση των απεργιακών αγώνων και συλλαλητηρίων είναι ο δρόμος μέσα από τον οποίο η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός μπορούν να βάλουν φραγμό στη βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση που δέχονται.

Όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται, τώρα, να δώσουν την πιο ισχυρή παρουσία και στήριξη 
* στα συλλαλητήρια της 4ης Ιούνη, 
* στην απεργία εργαζομένων των ΔΕΚΟ της 9ης Ιούνη, 
* στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ της 15ης Ιούνη
και να δυναμώσουν τη δράση και την πίεσή τους για τη συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: