Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γέμισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από «Αγανακτισμένους». Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών.


 ENET.GR

Γέμισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από «Αγανακτισμένους». Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ «ραντεβού» σε κεντρικές πλατείες έχουν δώσει και «Αγανακτισμένοι» της υπόλοιπης Ευρώπης.
Οι "Αγανακτισμένοι" της Ελλάδας παρευρίσκονται για 12η συνεχή μέρα στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Διεκδικούν -όπως γράφουν στα αναρτημένα πανό- «Πραγματική Δημοκρατία τώρα».
Στην πλατεία Συντάγματος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται- όπως κάθε βράδυ- πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κρατώντας σημαίες και πανώ.
Οι οποίοι για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιγκλιδώματα, που είναι δεμένα μεταξύ τους με σύρματα, μπροστά από τη Βουλή. Άμεση ήταν οι αντίδραση των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις, που είναι παρεταγμένες πίσω από αυτά.
Από τα μεγάφωνα, που έχουν στηθεί στην πλατεία, ανακοινώνονται τα ψηφίσματα της γενικής συνέλευσης. Και πάλι οι πολίτες έχουν μαζί τους κατσαρόλες και σφυρίχτρες, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους.
Μοιράζονται παράλληλα, φυλλάδια, ενώ έχουν τυπωθεί και μπλούζες, με το σύνθημα "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε".
Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ξενοφώντος. Παράλληλα, κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου και Ακαδημίας μέχρι την οδό Αμερικής. Λόγω της μεγάλης διέλευσης των διαμαρτυρόμενων έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι γύρω δρόμοι, ενώ στον αττικό ουρανό βρίσκεται και ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας. Οι δικυκλιστές φώναξαν συνθήματα και περνώντας μπροστά από τη Βουλή καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Στόχος των "Αγανακτισμένων" για σήμερα είναι η συγκέντρωση να ξεπεράσει την προηγούμενη και να συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 άτομα.
Στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Λευκό Πύργο, ενώ αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία δικυκλιστών. Θα περάσει από κεντρικούς δρόμους αλλά και γειτονιές, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες.
Δυναμικό παρόν δίνουν αυτή τη στιγμή οι "Αγανακτισμένοι" και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ και στην Πάτρα θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία.
Για δεύτερη φορά, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες από όλη την Ευρώπη έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού, για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας. Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι διοργανωτές περιμένουν την προσέλευση ακόμα περισσότερων πολιτών.

ΠΗΓΗ-ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: