Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία.  Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μη πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι τα 25 τους χρόνια για 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, με 10 και 12 ώρες απλήρωτης δουλειάς, με την ομηρία των συμβάσεων είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εδώ και χρόνια ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Στόχος τους ήταν και είναι να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Ταυτόχρονα στερούν από χιλιάδες το επίδομα ανεργίας.  Την ίδια πολιτική ακολουθούν  σε όλη την ΕΕ. Σήμερα, αξιοποιούν την κρίση, εντείνουν την επίθεση για να περάσουν αυτά που είχαν χρόνια προαποφασίσει.   

Ας θυμίσουμε:
  • «Οι νέοι άνεργοι να προσλαμβάνονται χωρίς οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές»!(Γιώργος Παπανδρέου, Λαύριο, 20/1/2004)
  • Τον Οκτώβρη του 2009 η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα «stage» στο Δημόσιο, τα διατήρησε «περήφανα» και «αξιοκρατικά» στον ιδιωτικό τομέα ως φθηνή εργατική δύναμη. Δηλαδή 23.000 περίπου εργαζόμενοι, όμηροι τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ πετάχτηκαν στο δρόμο. Έτσι διεύρυναν τη μαθητεία, ενίσχυσαν τις μορφές «απασχολησιμότητας».
  • Την άνοιξη του 2006 η γαλλική κυβέρνηση προωθεί με βάση τις κατευθύνσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας το «Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους μέχρι 26 χρόνων και να τους απολύουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση, τα πρώτα 2 χρόνια.
Τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με τα ελλείμματα και το χρέος. Είναι για να στηρίξουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Τώρα χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και αλλαγή των συσχετισμών παντού, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να δώσει δυναμικό παρόν την Τρίτη 7 Ιούνη, 7:00μμ στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Προσυγκεντρώσεις Αθήνας:
6:00μμ Πλ. Κοτζιά – Οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ της ΚΝΕ 
6:00μμ Μεταξουργείο – Κλαδικές και Συνοικιακές Οργανώσεις της ΚΝΕ
Στην Αθήνα θα ακολουθήσει συναυλία με σύνθημα «Ένα τραγούδι για τον άνεργο, το νέο εργάτη, το μετανάστη».
Αθήνα 3 Ιούνη 2011                                                  
Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: