Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Σηκώθηκαν» τα πρώτα μαχητικά ελικόπτερα στη Λιβύη.Πάνε για χερσαία επιχείρηση λένε οι Ρώσοι.Συνεχίζεται ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ με την συνδρομή της χρεοκοπημένης χώρας μας.

 Τη χρήση των πρώτων μαχητικών ελικοπτέρων σε επιχειρήσεις στη Λιβύη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι συνέβαλαν στην καταστροφή περίπου 20 στόχων. Το ΝΑΤΟ «παρεκκλίνει προς μία χερσαία επιχείρηση» στη Λιβύη υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ η Μεγ. Βρετανία μιλά για «λογική εξέλιξη».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μαχητικά ελικόπτερα έπληξαν στρατιωτικά οχήματα, αμυντικό εξοπλισμό και τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι. Πρόκειται για γαλλικά μαχητικά ελικόπτερα Tigre και Gazelle, καθώς και βρετανικά ελικόπτερα, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Ενωμένος Προστάτης" -όπως ισχυρίζεται το ΝΑΤΟ- "περίπου είκοσι στόχοι καταστράφηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στρατιωτικά οχήματα, αλλά επλήγησαν και υποδομές της διοίκησης του λιβυκού στρατού", χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποίο σημείο πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.
 
Σε ανακοίνωση της Ατλαντικής Συμμαχίας, αναφέρεται ότι τα συκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν "μεγαλύτερη ευελιξία στο να εντοπίζουμε και στοχεύουμε τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις οι οποίες επιτίθενται σκόπιμα εναντίον αμάχων και κρύβονται σε κατοικημένες περιοχές".
 
Ρωσική αντίδραση
 
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφορά στην πρώτη επιχείρηση με μαχητικά ελικόπτερα έκανε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
 
"Εκφράσαμε την άποψή μας για τις πράξεις του ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει, συνειδητά ή ασυνείδητα, παρεκκλίνει προς μία χερσαία επιχείρηση", δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
 
Άμεση ήταν η απάντηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Λίαμ Φοξ. "Η επίθεση με μαχητικά ελικόπτερα είναι η λογική εξέλιξη αυτού που έχουμε αναλάβει" στη Λιβύη, δήλωσε.
 
Πρόσθεσε δε, ότι έτσι "δείχνουμε πολύ καθαρά στον συνταγματάρχη Καντάφι ότι υπάρχει ένας πολύ γρήγορος τρόπος να σταματήσουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ και αυτός είναι να αποχωρήσει και να σταματήσει να πολεμά τον ίδιο του τον λαό. Θα συνεχίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να αποδυναμώνουμε την εξουσία του, την υποστήριξη που έχει, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας εμπιστεύθηκε ο ΟΗΕ". 
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: