Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Oι νατοϊκοί επιθετιστές κλιμακώνουν τους φονικούς βομβαρδισμούς μπροστά στη σθεναρή αντίσταση της Λιβύης.



Μέρα - νύχτα συνεχίζουν ασταμάτητα οι πολεμοκάπηλοι ΝΑΤOϊκοί να βομβαρδίζουν τη Λιβύη, να δολοφονούν το λαό της και να ισοπεδώνουν τις πόλεις και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να συντρίψουν το στρατό και την κυβέρνηση της Λιβύης και να εγκαταστήσουν ως κυβέρνηση στη χώρα τους εθνοπροδότες, ανδρείκελλά τους της Βεγγάζης.
Παρά τους καθημερινούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς πάνω από δύο μήνες και την με κάθε τρόπο στρατιωτική κάλυψη και ενίσχυση των λακέδων της Βεγγάζης που πολεμούν από τη στεριά τις δυνάμεις του Καντάφι, ο στρατός και ο λαός της Λιβύης αντιστέκονται σθεναρά και μάχονται ενάντια στη συνασπισμένη ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - ΕΕ, υπερασπίζοντας τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Και αυτός ο φόρος αίματος που δίνει ο λαός της Λιβύης, όσο κι αν η παγκόσμια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα έχει περιορίσει τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Λιβύης, ποτίζει τις ελπίδες των λαών στον ασίγαστο αγώνα τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική καταπίεση και υποδούλωση.
Όσο ο λαός της Λιβύης αποκρούει τη στρατιωτική επίθεση και τον πόλεμο κατάκτησης των ιμπεριαλιστών, όσο συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματαιώνει τα σχέδια των επιδρομέων, τόσο δυναμώνει η πίστη και η αυτοπεποίθηση των λαών πως ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος, όταν ορθώσουν το ανάστημά τους. Κάθε μέρα αδούλωτης Λιβύης είναι καρφί στα πλευρά των ιμπεριαλιστών και μια βαθιά ανάσα για τη φιλειρηνική και προοδευτική ανθρωπότητα.
Εκεί που υπολόγιζαν οι επιθετιστές πως θα έκαναν ένα σύντομο περίπατο και με τους πρώτους βομβαρδισμούς θα σκόρπιζε και θα κατέρρεε η κυβέρνηση της Λιβύης, τώρα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζιπέ δηλώνει πως «θα ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε λίγους μήνες», ενώ στρατιωτικοπολιτικοί παράγοντες εκτιμούν πως η μεγάλη κλιμάκωση των βομβαρδισμών εκφράζει την ανησυχία των επιθετιστών ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει επ’ αόριστον. Το αποκρουστικό πρόσωπο των ιμπεριαλιστών και η δολοφονική μανία τους αποκαλύπτεται καθημερινά καθώς στο στόχαστρό τους πλέον μπαίνει η ηγεσία της Λιβύης και η δολοφονία του Καντάφι. Oι βομβαρδισμοί τους στοχεύουν και σ’ αυτό, ισοπεδώνοντας τα κτίρια που υπολογίζουν ότι εκεί θα βρίσκεται η λιβυκή ηγεσία. Αφού δολοφόνησαν έναν από τους γιους του Καντάφι και τρεις εγγονούς του, συνεχίζουν να ισοπεδώνουν κτίρια με σκοπό να δολοφονήσουν και τον Καντάφι.
Παράλληλα, έδωσαν εντολή στο γνωστό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης ενάντια στον Καντάφι και ένα γιο του «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», κάνοντας σαφές και στέλνοντας τρομοκρατικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως κάθε ηγεσία χώρας και κινήματος που δεν υποτάσσεται και αντιστέκεται στα κατακτητικά τους σχέδια είτε θα συρθεί στο Διεθνές ιμπεριαλιστικό δικαστήριο και θα εξοντωθεί όπως ο Μιλόσεβιτς, είτε θα δολοφονηθεί με γκαγκστερικό τρόπο, είτε θα στήσουν κρεμάλα, όπως έκαναν με τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Καθώς τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν φαίνεται να προχωρούν, τα NATOϊκά στρατιωτικά επιτελεία κλιμακώνουν τη στρατιωτικοπολιτική επίθεση γενικεύοντας τους βομβαρδισμούς και ρίχνοντας στη μάχη επιθετικά ελικόπτερα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να στραγγαλίσουν οικονομικά και πολιτικά την κυβέρνηση της Λιβύης.
Τώρα καμιά χώρα από τις 29 της Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης, πλην της Oυγγαρίας, ενώ οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών πηγαινοέρχονται στη Βεγγάζη και δηλώνουν την υποστήριξή τους στο λακέδικο «μεταβατικό εθνικό Συμβούλιο», θεωρώντας πως αυτό εκπροσωπεί τη Λιβύη.
Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε τη Βεγγάζη η Βρετανίδα ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάθριν Άστον, και εγκαθίδρυσε εκεί Ευρωπαϊκή διπλωματική αντιπροσωπεία. Επίσης ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέφρι Φέλτμαν, επισκέφτηκε τη Βεγγάζη και κάλεσε το «Εθνικό Συμβούλιο» να ανοίξει διπλωματικά γραφεία στην Oυάσιγκτον. Ταυτόχρονα, με πειρατικό τρόπο οι ιμπεριαλιστές δεσμεύουν και αποστερούν από τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης όλους τους οικονομικούς πόρους στο εξωτερικό, που προέρχονται από την πώληση του πετρελαίου, και τους μεταβιβάζουν στους λακέδες τους, προκειμένου να χρηματοδοτούν τις στρατιωτικές επιθέσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάκτηση της Λιβύης. Αυτός είναι ο βρώμικος φονικός πόλεμος των ιμπεριαλιστών που ντύθηκε αρχικά με τη μάσκα της «ανθρωπιστικής επιχείρησης» και αυτά είναι τα ανδρείκελλα της Βεγγάζης που ντύθηκαν αρχικά με τη μάσκα των «επαναστατών».
Τέτοια ακριβώς φύση και θέση, με αυτούς της Βεγγάζης, έχουν και οι ηγέτες των κινητοποιήσεων στη Συρία, που ενισχύονται και οργανώνονται από τα ίδια ξένα αφεντικά και που μια ενδεχόμενη επικράτησή τους θα είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα για τη Συρία και τη Μέση Ανατολή που θα είχε και η επικράτηση στη Λιβύη των δυνάμεων του «Εθνικού Συμβουλίου».
Το ότι στη Συρία δεν έχει αποκαλυφθεί πλατιά και ανοιχτά ο πραγματικός χαρακτήρας της ηγεσίας αυτών των δυνάμεων και προκαλείται σύγχυση από τη συμμετοχή λαϊκών στρωμάτων στις κινητοποιήσεις και την καταστολή του Άσαντ, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του κινήματος και το ρόλο αυτής της ηγεσίας, σαν μιας πολύτιμης εφεδρείας του ιμπεριαλισμού με φιλολαϊκή μάσκα.
Εξάλλου, το νέο δόγμα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, πέρα από το μαστίγιο του πολέμου είναι και το καρότο της «δημοκρατίας» η διακηρυγμένη υποκίνηση και ενσωμάτωση, δηλαδή, ενός ψευτοδημοκρατικού κινήματος που το ενισχύει και το χρησιμοποιεί σαν πολιορκητικό κριό, προκειμένου να πετύχει με πολύ μικρότερο οικονομικό και πολιτικό κόστος αυτό που πέτυχε με πολυδάπανους πολέμους, παγκόσμια κατακραυγή και διεθνή απομόνωση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.





Πηγή:Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: