Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΑ: Αντικομμουνιστικός παροξυσμός,θα απαγορευτούν τα σύμβολα των μπολσεβίκων και τα σοβιετικά σύμβολα.


H σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας.

Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, σε σύνοδο της ολομέλειάς του, στις 31 Μάη, ενέκρινε τη «Χάρτα της Ελευθερίας», που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Γκίε Τορτλάτζε, που ηγείται της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ισχυρή Γεωργία».
Ο κύριος στόχος της «Χάρτας», σύμφωνα με τους εμπνευστές της, είναι η εξασφάλιση «της εθνικής ασφάλειας και της δημοκρατικής ανάπτυξης της χώρας για την αντιμετώπιση της κομμουνιστικής και φασιστικής ιδεολογίας». Πρόκειται, δηλαδή, για έναν ακόμη νόμο σε μια πρώην σοσιαλιστική χώρα, που προχωρά στην απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού και φασισμού, όπως υποδεικνύουν και οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, της ΕΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.ά., που τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες ανάλογες επιχειρήσεις νόθευσης της ιστορικής αλήθειας.
Σαφώς κι ένα τέτοιο νομοθετικό έκτρωμα δεν έχει στόχο μόνον την ιδεολογικο-πολιτική αντικομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά και την εφαρμογή μέτρων που θέτουν νέα και μεγάλα εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών της Γεωργίας.
Επίσης, με τη «Χάρτα» ανοίγει ο δρόμος για διώξεις και διακρίσεις σε βάρος των κομμουνιστών και όσων στο παρελθόν βρίσκονταν στις γραμμές του ΚΚ. Ετσι στο εξής θα υπόκεινται στο καθεστώς της «κάθαρσης» του Δημοσίου, δηλαδή δε θα μπορούν να εργαστούν σε μια σειρά θέσεις στο Δημόσιο, τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας, της Κομσομόλ, κι όλοι οι πρώην συνεργάτες των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών.
Στο εξής οι παραπάνω κατηγορίες θα απαγορεύεται να εργάζονται στην εκτελεστική εξουσία ή σε δημόσιους αιρετούς φορείς, δε θα μπορούν να καταλάβουν θέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στην κυβέρνηση, στην προεδρική διοίκηση, στο μηχανισμό του Κοινοβουλίου, στο γραφείο της κυβέρνησης ή των διάφορων επιτροπών της. Eπίσης, θα απαγορεύεται να γίνονται δικαστές, να κατέχουν ανώτατες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (πρυτάνεις, κοσμήτορες κ.λπ.), και να εργάζονται στη δημόσια τηλεόραση. Σ' ό,τι αφορά την αστυνομία και το στρατό, δε θα μπορούν να υπερβαίνουν το βαθμό του συνταγματάρχη. Στο ίδιο ντοκουμέντο προβλέπει πως όλοι οι παραπάνω θα καταχωρηθούν σε μια λίστα, δηλαδή θα «φακελωθούν».
Επίσης, στη βάση της «Χάρτας της Ελευθερίας», θα απαγορευτούν τα «σύμβολα των μπολσεβίκων και τα σοβιετικά σύμβολα», ενώ θα επανεξεταστούν και όλες οι τοπωνυμίες πόλεων, χωριών, δρόμων, που τυχόν εξακολουθούν να φέρουν ονόματα της σοβιετικής εποχής, και θα μετονομαστούν.
Κι όλα τα παραπάνω σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιες ενδοαστικές διαμάχες, από την οποία έχουν αποσχιστεί δύο περιοχές της (Αμπχαζία, Νότια Οσετία) και η φτώχεια και η ανεργία καλπάζουν. Ενδεικτικό είναι πως τουλάχιστον το 25% του πληθυσμού (πάνω από 1,6 εκατομμύριο) έχει φύγει από τη χώρα προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Για άλλη μια φορά, ο αντικομμουνισμός και η χειροτέρευση του επιπέδου της ζωής των εργαζομένων βαδίζουν χέρι χέρι.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: