Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μ.Α.Σ- Σχόλιο Για τους «αγανακτισμένους» πρυτάνεις



Οργή και γέλιο
 προκαλεί η επιστολή  με τίτλο «Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση», που έδωσαν στην δημοσιότητα πανεπιστημιακοί καθηγητές, με προεξέχοντα τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη. Ο ίδιος ο πρύτανης στην επιστολή του σημειώνει «Εδώ και μήνες η ελληνική κοινωνία έχει βουλιάξει … ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει χρέος να αναλάβει την πρωτοβουλία να οδηγήσει την κοινωνία έξω από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, αν δεν έχει ήδη καταλήξει σε αυτό».
Ή έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή συνειδητά αποπροσανατολίζουν οι εν λόγω πανεπιστημιακοί!
 Γιατί οι ίδιοι καιρό τώρα σιωπούν ένοιχα για άλλους «αγανακτισμένους» συναδέλφους τους που έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην σπίλωση των αγώνων του λαού, διδάσκουν την μοιρολατρία και την υποταγή, έχουν μπάσει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις στα ιδρύματα και εξετάζουν τους φοιτητές με θέματα εξεταστικών βουτηγμένα στον αντικομουνισμό.
Όλοι μαζί σε ημερίδες και άλλες παραμαζώξεις του «πνευματικού» κόσμου αναπαράγουν όλα τα παραμύθια πως για τη κρίση «φταίνε οι πολιτικοί», «φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι» ή γενικά «οι Έλληνες που καταναλώνουν περισσότερο από τι παράγουν».
Καλό θα ήταν ειδικά ο κ. Πελεγρίνης και οι υπόλοιποι αγανακτισμένοι πρυτάνεις και καθηγητές να μην ξεχνάνε ότι για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ οι φοιτητές πληρώνουν ακόμα και για το πάσο, ολόκληρα τμήματα μένουν χωρίς βιβλία, ότι φέτος αυξήθηκε η τιμή του φαγητού στην φοιτητική λέσχη.
Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός μας! Γι’ αυτό και στην εν λόγω συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- ΟΙΕΛΕ, που δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των δήθεν ανεξάρτητων κινημάτων που μόνο στόχο έχουν να εκτονώσουν την αγανάκτηση η οποία υπάρχει, κρύβοντας τον μόνο αληθινό ένοχο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να «πονηρευτούν» από το ότι όλα τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ που έχουν χύσει τόνους βρώμικο μελανί για τους αγώνες του λαού διαφημίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που αυθόρμητα κινητοποιήθηκαν, πρέπει να συσπειρωθούν συνειδητά στην πάλη με το ΜΑΣ. Ο εχθρός έχει στρατηγική, οργάνωση και όνομα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το λαϊκό κίνημα για να κερδίσει τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: