Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

KKE-Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της ΕΛ.ΒΟ.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,του βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και  Εθνικής Άμυνας

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΒΟ. Θεσσαλονίκης γιατί η κυβέρνηση οδηγεί την συγκεκριμένη επιχείρηση στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο.
Ήδη έχει ανακοινωθεί και η εταιρεία - σύμβουλος που αναλαμβάνει έναντι παχυλής αμοιβής τη διαδικασία αυτή.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις 550 οικογένειες των εργαζομένων αλλά και σε πολλές βιοτεχνικές - εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν δοσοληψίες με την ΕΛ.ΒΟ.
Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, ιδιωτικοποιεί και κλείνει επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα προς όφελος ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας έτσι τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., με τις οποίες συμφωνεί.  

Άλλωστε η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) απαξίωσε την κρατική αμυντική βιομηχανία, την ΕΛ.ΒΟ. προς όφελος των πολυεθνικών των κρατών - μελών της Ε.Ε. - ΝΑΤΟ (Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.α.).
Η ΕΛ.ΒΟ. όμως αν στηριχθεί ουσιαστικά, μπορεί να αποτελέσει μέρος της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας με τις ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ κ.α. για την στήριξη των ενόπλων δυνάμεων και την παραγωγή πολιτικών προϊόντων (οχήματα για το ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστική συγκοινωνία κ.α.).
     
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της ΕΛ.ΒΟ και να επανέλθει υπό τον πλήρη δημόσιο έλεγχο, χωρίς τη συμμετοχή κανενός ιδιώτη, να χρηματοδοτηθεί και να δοθούν παραγγελίες στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων.

Ο βουλευτής
Άγγελος Τζέκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: