Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συγκέντρωση εργαζόμενων του Τ.Τ.



Ήρθα σήμερα εδώ γιατί πληροφορήθηκα ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζονται να κάνουν άλλη μία συνάντηση γιατί, λέει, στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων συμφώνησαν και πρέπει να κάνουν άλλη μια συνάντηση για να βρουν τον τρόπο με τον οποίον θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία. Και ήρθα εδώ για να τους προτείνω δημόσια να κάνουν τη συνάντηση εδώ στο υπό κατάληψη Τ.Τ. για να δουν όλους εσάς που αγωνίζεστε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο πλούτο.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που είναι μια κερδοφόρος τράπεζα, γιατί θέλουν να το ξεπουλήσουν;
Γιατί θέλουν να δώσουν και το τελευταίο αποκούμπι του μικροαποταμιευτή;  Για ποιο λόγο έδωσαν τρία χρόνια τώρα 100 δις σε ρευστό και σε εγγυήσεις στους μεγαλοτραπεζίτες, οι οποίοι δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση;

Και τώρα, τι μας λένε τώρα; Ότι απέναντι στην κρίση δεν έχουμε άλλη δυνατότητα από το να ξεπουλήσουμε τα πάντα.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, μας λένε κι από πάνω να βάλουμε στις επόμενες κυβερνήσεις  τους τραπεζίτες που φαλίρισαν τις δικές τους τράπεζες και οδήγησαν την ελληνική οικονομία στα τάρταρα.
Τους δώσαμε την οικονομία και το δημόσιο πλούτο. Δεν θα τους δώσουμε και την κυβέρνηση.
Ας ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στους δρόμους και τους εμποδίζει πια να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια. Και το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στους δανειστές και τις Βρυξέλλες δεν είναι η κυβέρνηση, δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που είναι έτοιμη να συναινέσει. Είναι ο λαός που βρίσκεται στους δρόμους. Είστε εσείς που λέτε no passaran, δεν θα περάσουν.
Θα κερδίσουμε. Νάστε καλά. Καλή δύναμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: