Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στον Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον Άντρο Κυπριανού για τη μεγάλη επιτυχία του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές:

κ. Άντρο Κυπριανού
Γενικό Γραμματέα
της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Αθήνα, 23.05.11
Αγαπητέ Άντρο,
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο ΑΚΕΛ για τη μεγάλη επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, το κόμμα σας και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις στους συνδυασμούς «ΑΚΕΛ – Αριστερά -  Νέες Δυνάμεις» πέτυχαν άνοδο του εκλογικού τους ποσοστού, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στις εξελίξεις στο πλευρό της κυβέρνησης Χριστόφια.

Επιβραβεύθηκαν οι αγώνες και οι επιλογές σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη στήριξη των κοινωνικά αδύνατων απέναντι στη διεθνή καπιταλιστική κρίση, που πλήττει και την Κύπρο.
Έχουν ισχυρότατα ερείσματα μέσα στον λαό οι θέσεις αρχών που ακολουθείτε στο Κυπριακό, διεκδικώντας τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού, με τη δημιουργία μιας δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Θέσεις επαναπροσέγγισης των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια Κύπρο ενωμένη, ανεξάρτητη, κοινωνικά πιο δίκαιη, αποστρατιωτικοποιημένη, γέφυρα ειρήνης στην ταραγμένη Μεσόγειο.
Είμαστε βέβαιοι ότι ενισχυμένο το ΑΚΕΛ θα συμβάλει ακόμα περισσότερο  στην υπόθεση της κοινής δράσης των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής αριστεράς. Ταυτόχρονα προσβλέπουμε στην παραπέρα ανάπτυξη και των διμερών  σχέσεων αλληλεγγύης των κομμάτων μας στους αγώνες για την ειρήνη, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον ρατσισμό για μια Μεσόγειο δημοκρατική, χωρίς πολέμους, πυρηνικά και ξένες βάσεις.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: