Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΝΑΡ, Πανεργατική Απεργία 11 Μάη: ένα ακόμα μεγάλο όχι στην αντιλαϊκή πολιτική



apergia_11_5_1.gif
Με ωμή βία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα.
Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις απάντησαν οι εργαζόμενοι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, επιτίθονται συνολικά και εφ΄ όλης της ύλης στους εργαζόμενους και τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Η πετυχημένη πανεργατική απεργία και οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα από τους μηχανισμούς καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στο Σύνταγμα και δεκάδες ακόμα τραυματισμούς απεργών διαδηλωτών.
Το όργιο αστυνομικής βίας συνεχίστηκε σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κατά μέτωπο επιθέσεις των ΜΑΤ σε μπλοκ της πορείας και διαδηλωτές. Πολύ μαζικά τα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, του Συντονισμού και επιτροπών στο Μουσείο, σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δείχνουν να μην μπορούν να συσπειρώσουν ούτε ελάχιστους.
Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει άμεσα μαζί με την πολιτική της και τους συμμάχους της. Ανάγκη για συνέχεια και κλιμάκωση, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε γειτονιά και πόλη, πρίν μας πάρουν νέα μέτρα, πριν κλιμακώσουν την δολοφονική πολιτική τους. Ανατρεπτική κοινή δράση, πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής και δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι τα επείγοντα καθήκοντα για τον κόσμο της δουλειάς.
Συγκέντρωση έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αυτή την ώρα, όπου χειρουργείται ο σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής.
Δείτε παρακάτω ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας για τους δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών.
Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
11/5/2011
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: