Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ με το ΠΑΜΕ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
11 ΜΑΗ με το ΠΑΜΕ

Στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 75 πόλεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, φάνηκε ότι ο λαός μας και τα παιδιά του έχουν ψηλά το κεφάλι.
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι φανερό σε όλους ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για εμάς και τις οικογένειες μας.Ανακοινώνουν νέα μέτρα – νέα βάρη για τους εργαζόμενους γονείς μας.
Φέρνουν το «νέο σχολείο». 
Το σχολείο που δεν παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους μας, αλλά μας μετράνε με βάση την τσέπη των γονιών μας! Το σχολείο όπου η μόρφωση απαξιώνεται ακόμα περισσότερο. Αυτό το σχολείο περιμένουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη από εμάς και τους γονείς μας.

Ούτε ένα € για την μόρφωση μας !
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !
Την ίδια στιγμή που κάνουν τη χώρα μας συνένοχη σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους ξοδεύοντας τεράστια ποσά, μειώνουν συνεχώς τα λεφτά για την παιδεία. Στο σχολείο του Καλλικράτη, το κράτος θα δίνει κάποια ψίχουλα και από κει και πέρα θα βάζουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς, θα αναζητούνται χορηγοί. Στο όνομα της μείωσης του κόστους των σχολείων έφτασαν στο σημείο να βάλουν τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων να εξεταστούν πρωινά χωρίς να τους νοιάξει ότι οι μαθητές αυτοί εργάζονται παράλληλα με το σχολείο.
Βλέπουμε καθημερινά το εισόδημα των οικογενειών μας να μειώνεται ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει στους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους ακόμα 76 δις € για να συνεχίσουν αμείωτα την κερδοφορία τους.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Όχι στο Μνημόνιο Διαρκείας ΠΑΣΟΚ – Τρόικας
  • Όχι στο «νέο σχολείο»
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν και γονατίζουν τις οικογένειες μας,
  • Δεν πληρώνουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας.
  • Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ.
  • Κανένας διάλογος με κυβέρνηση-πλουτοκρατία
  • Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του, κανείς μαθητής να μην αναγκάζεται να δουλεύει.
  • Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.
Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία 11 Μάη !
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: