Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΜΑΤωσαν συγκέντρωση εργαζομένων του Περάματος


Εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι των ναυπηγείων του Περάματος που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στα ναυπηγεία, είχαν συγκεντρωθεί στις 3 το μεσημέρι έξω από τον ΟΛΠ, δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας με χρήση δακρυγόνων.
Οι εργαζόμενοι του Περάματος με κύριο αίτημα να στηριχθουν τα ελληνικά ναυπηγεία, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ. Εκεί θέλησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά τους απώθησαν, στη συνέχεια όμως τους χτύπησαν επανειλημμένα, πνίγοντας την περιοχή στα δακρυγόνα. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλουν ότι από τα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλων Πειραιά κος Πουλικόγιαννης, κατείγγειλε απρόκλητη βάναυση επίθεση εκ μέρους των αστυνομικών.

Ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής σχετικά με την επίθεση: "Με αγανάκτηση καταγγέλλω τη δολοφονική επίθεση που μόλις πριν από λίγο δέχτηκαν διαδηλωτές εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έξω από το κτήριο του ΟΛΠ. Η επίθεση αυτή, που έχει ως συνέπεια βαρύτατους τραυματισμούς εργατών, ήταν προσχεδιασμένη, αφού καμιά ενέργεια των διαδηλωτών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για την πολιτική που ασκεί και το μόνο όπλο που της μένει είναι η βία και η καταστολή."
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: