Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Για το προωθούμενο ενιαίο μισθολόγιο – ποινολόγιο στις ΔΕΚΟ και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί μη μείωσης των μισθών


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του μνημονίου μείωσε μέσα στο τελευταίο 11μηνο κατά 30-40% τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, έρχεται τώρα με το νέο πακέτο μέτρων για το 2012-2015 και την επιβολή σ’ αυτούς ενός «ενιαίου μισθολογίου – ποινολογίου» να μειώσει εκ νέου τις αποδοχές τους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η φτωχοποίηση των εργαζομένων με την εξίσωση προς τα κάτω των μισθών τους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αυξάνει τα κέρδη των καπιταλιστών, ενώ με τις αντίστοιχες μειώσεις στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ τις κάνει πιο ελκυστικές προς εκποίηση στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς ακούγεται από τους εργαζόμενους ως κινέζικο ανέκδοτο.
Οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ μπορούν και πρέπει να απαντήσουν με τους ενωτικούς και καλά συντονισμένους αγώνες τους, στις κατεδαφιστικές για τους μισθούς και τα δικαιώματα τους πολιτικές της κυβέρνησης, της Τρόικας και του κεφαλαίου καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου τομέα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: