Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.



Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Το συνέδριο αποτέλεσε μεγάλο γεγονός με σημασία για την πορεία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, που μέσα σε συνθήκες ολομέτωπης και πρωτόγνωρης αντεργατικής επίθεσης, βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Παράλληλα αποτέλεσε γεγονός με ειδικό βάρος και για την εργατική τάξη της χώρας μας, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που μεγαλώνουν οι ευθύνες και για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς «αγκαλιάστηκε» από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Ήταν ένα Συνέδριο όπως αρμόζει στις ταξικές δυνάμεις.
Ένα συνέδριο ταξικό, από εργάτες για εργάτες, άντρες και γυναίκες, αγωνιστές από όλους τους κλάδους που εθελοντικά έχουν στρατευτεί στις γραμμές του ταξικού αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Οι προτάσεις, οι σκέψεις από νέες δυνάμεις που στρατεύτηκαν μαζί μας, η μεταφορά πείρας από τη δράση, τις απεργίες και τους αγώνες της εργατικής τάξης από πολλές χώρες των πέντε ηπείρων μας βάζουν μπροστά σε νέα ιστορικά καθήκοντα και ευθύνες.
Είμαστε βέβαιοι, ότι οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου θα μας εξοπλίσουν με νέα δύναμη ώστε να ανταποκριθούμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής ο οποίος δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για ένα μέλλον που θα ανήκει στον κόσμο της δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: